Beszáll az Önkormányzat a tehetséggondozásba

2019. 04. 05.

Az önkormányzat OKOSHARASZTI néven programokat indít annak érdekében, hogy elősegítse az innovatív, újszerű gondolatok, megoldások elterjedését a városban.

Változik a forgalmi rend a Templom utca - Földváry utca útvonalon

2019. 03. 28.

Az elmúlt években több megkeresés érkezett a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatalhoz, mely szerint a Templom utca felső-, valamint a Földváry utca középső szakaszán egyre több problémát okoz a Hunyadi iskola felső tagozatához érkező gépkocsiforgalom, illetve az autósok – sok esetben az itt élők érdekeit figyelmen kívül hagyó – parkolási szokásai.

Fogadj örökbe egy fát!

2019. 03. 28.

FIGYELEM! MÁR A PROGRAMRA FORDÍTOTT TARTALÉK KERET IS ELFOGYOTT. KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÜKET, DE AZ IGÉNYEKET CSAK A KÖVETKEZŐ SZAKASZBAN (VAGY ŐSSZEL, VAGY JÖVŐ TAVASSZAL) TUDJUK TELJESÍTENI. Azokat keressük, akik szívesen látnák portájuk előtt egy fa felnövekedését. Tegyük együtt zöldebbé a várost!

Tavaszi zöldhulladék-gyűjtés: itt mindent megtalál

2019. 03. 28.

Az önkormányzat és a szolgáltató tájékoztatója.

Vége az avarégetésnek, a vasárnap pedig a pihenésé

2019. 03. 25.

A képviselő-testület módosította környezetvédelmi rendeletét: a továbbiakban Dunaharasztin tilos az avar és a kerti hulladék elégetése, vasárnap pedig tiszteletben kell tartani a többség pihenéshez való jogát.

Elkezdődött a meder kiépítése az A-3-as vízelvezető árok belterületi szakaszán

2019. 03. 20.

Nem halasztható tovább a meder kiépítése, ez fakivágással is jár. Az önkormányzat a munkák végeztével egységes fasorral pótolja majd a növényzetet.

Kick-box edzések indulnak újra - gyerekek, felnőttek is jöhetnek

2019. 03. 19.

Felvételt hirdet a kiemelkedően sikeres Szigetszentmiklós-Tököl SE.

Elhunyt Luttenberger Gusztáv

2019. 03. 12.

77 éves korában elhunyt Luttenberger Gusztáv, aki 1990-2002 között városunk polgármesteri tisztségét töltötte be. Dunaharaszti Díszpolgárát, Luttenberger Gusztávot Dunaharaszti Város Önkormányzata saját halottjának tekinti, végső búcsút 2019. március 18-án 15 órakor veszünk tőle a Dunaharaszti Városi Temetőben.

Bepillantás a Hunyadi életébe: nyelvi tábor Oberwössenben és a könyvhét programjai

2019. 02. 26.

Egy hét Ausztria és Németország határán, az EMMI támogatásával. Tanulói és tanári élménybeszámolók!

Járdaépítési programot indított az önkormányzat

2019. 02. 19.

Dunaharaszti belterületén az elmúlt évtizedben lezajlott az útépítési program, szinte minden utca szilárd burkolatot kapott. Az önkormányzat vezetése ezért az elkövetkező években a járdaépítésekre helyezi a hangsúlyt. Cél az, hogy minden évben megépüljön legalább egy - a pénzügyi lehetőségektől függően akár kettő - hosszabb gyűjtőút mentén a járda, az adott utca egyik oldalán.

Lehet finom is, ami egészséges - megnyílt Dunaharasztin a Freezza

2019. 02. 05.

Glutén-, laktóz- és cukormentes pékség és étterem nyílt a Rákóczi utcában, a kisposta mellett. A Freezza Szafi alapanyagokból és lisztekből állít elő készételeket. Remek dolog, hogy ismét bővült városunk vendéglátásának kínálata. Érdemes kipróbálni, látogassanak el hozzájuk, vagy rendeljenek!

Együtt fociztak, szórakoztak a német fiatalok Dunaharasztin

2019. 02. 05.

A Dunaharaszti Német Nemzetiségi Önkormányzat rendezte meg idén a hazai német fiatalok focikupáját, ami egy kicsit több is volt ennél: egész hétvégés együttlét, remek hangulatban, profi szervezéssel. Kós Tamás beszámolója, galériával.

Átadták Dunaharaszti új bölcsődéjét

2019. 01. 23.

A Városi Bölcsőde új tagintézményét Dr. Szalay László polgármester és Pánczél Károly országgyűlési képviselő avatta fel. A közel 400 milliós beruházással 70 gyermek kapott kényelmes, családias második otthont.

Eltűnt lányt keres a rendőrség

2019. 01. 23.

Budapest környékén tartózkodhat, a rendőrség a lakosság segítségét kéri.

Kolozsvári Kinga lett az Év Sportolója Pest megyében - nem először

2019. 01. 03.

Dunaharaszti büszkesége, a Baktay Ervin Gimnázium tanulója sok ezer középiskolás sportoló között lett első. Az idei évben világbajnoki címet nyert a junior kick-box mezőnyben, Olaszországban.

2019 a gyermekek éve lesz Dunaharasztin

2018. 12. 20.

Megnyílik az új bölcsőde, folytatódik a gyermektábor építése,faültetési programot indít az önkormányzat. Dr. Szalay László írásának második része az önkormányzat jövő évi fejlesztési irányairól.

Haraszti kislány a magyar rúdsport legjobbja

2018. 12. 18.

Gyermek kategóriában Gabona Nikol az idei évben nem talált legyőzőre Magyarországon. A Kőrösi iskola negyedikes tanulója heti 7 edzéssel készül a versenyekre.

Átadták Dunaharaszti főterének új ékességét

2018. 12. 11.

A Baktay tér 3/A. szám alatti épület meghatározó a városkép szempontjából, ezért a tervezéstől a megvalósításig különös gondossággal jártak el mind a tulajdonosok, mind a kivitelezők, mind az önkormányzat képviselői.

Elszaladt az esztendő - mit végeztünk 2018-ban? Dr. Szalay László írása

2018. 11. 23.

Tervek és vállalások - mi teljesült belőlük? Számvetés a polgármester tollából.

A jég hátán is megélünk!

2018. 11. 23.

Az ötlet már korábban is felvetődött, és most valósággá válik: jégpálya nyílik Dunaharasztin! Méghozzá a piactéren, december 1. és február 3. között, hétköznap és hétvégén is, mindössze 2 szünnappal (december 24-25.) Amit érdemes tudni a pálya nyitva tartásáról:

Határtalanul program - a Délvidéken jártak a hunyadis diákok

2018. 10. 09.

A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola 7. a osztálya, a Határtalanul országos program keretén belül, 2018. szeptember 13-14-15-én Szerbiába látogatott. A program célja, hogy a magyarországi iskolák tanulói ellátogassanak a szomszédos országok magyarlakta területeire, kapcsolatokat építsenek az ott élőkkel.

A kulisszák mögül - dr. Szalay László írása

2018. 09. 28.

Közösségi oldalakon látok néha olyan bejegyzést, hogy "fogalmam sincs, mit csinál az önkormányzat". A képviselő-testület döntései nyilvánosak, ezek a Dunaharaszti Hírekben is megjelennek, ezért azt gondolom, inkább a mindennapi munkánkra kíváncsi a posztoló. Hát, íme.

KOLOZSVÁRI KINGA VILÁGBAJNOK!

2018. 09. 28.

Egy csodálatos pályafutás újabb mérföldköve: Dunaharaszti büszkesége az Olaszországban megrendezett junior kick-box vb-n maga mögé utasította a világot.

Költözik a felnőtt háziorvosi rendelő: itt minden hasznos információt megtalál

2018. 08. 23.

Dunaharaszti életében különösen nagy jelentőséggel bír az a beruházás, amihez szeptember elején lát hozzá az önkormányzat: kibővítik és teljesen felújítják a Damjanich u. 32. sz. alatti felnőtt háziorvosi rendelőt. A munkálatok ideje alatt az épületből mindenki elköltözik, ezért az Önök számára fontos információkat az alábbiakban - a cikk végén, egy csatolt fájlban - összefoglaljuk.

Megkezdődött a rendőrőrs épületének felújítása

2018. 07. 11.

Az önkormányzat 10 millió forintot különített el az idei évben a rendőrőrs épületének részleges felújítására. Cél az, hogy a városunkban szolgálatot teljesítő rendőrök a korábbinál lényegesen komfortosabb körülmények között végezhessék munkájukat.

Önkormányzati támogatás a Rákóczi-ligeti katolikus templom felépítéséhez

2018. 07. 09.

Sok-sok ligeti hívő régi álma teljesül be azzal, hogy a Toldi utca torkolatában katolikus templom épül. Dunaharaszti legújabb szakrális épületének megvalósulása mérföldkő a város történetében, jelentősége túlmutat a vallási funkción, hiszen közösségi és kulturális vonatkozásai is lényegesek. Ezt erősítette meg a képviselő-testület akkor, amikor támogatást szavazott meg a templom felépítéséhez.

Öko-projektben vett részt a Hunyadi - újabb sikeres pályázat!

2018. 07. 03.

A Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola sorra nyeri a pályázatokat. Igyekeznek minden, a diákok számára hasznos programba bekapcsolódni.

Átadták a Dunaharaszti Sportcsarnokot (galéria!)

2018. 06. 22.

Dunaharaszti táncosok, sportolók és énekesek részvételével, látványos, mégis bensőséges hangulatú ünnepségen adták át városunk legújabb ékességét, a Dunaharaszti Sportcsarnokot 2018. június 16-án. A műsorok és az avatóbeszédek elhangzása után Takács Nikolas koncertje zárta az eseményt, másnap pedig már élesben, kézilabda-tornával tesztelték az új létesítményt.

Haraszti gyerekek sikere az országos robotika olimpián

2018. 06. 13.

Közülük kerülhetnek ki a jövő vezető mérnökei és programozói.Tubákos Zsuzsanna beszámolója.

összesen: 1113 db | 30 db/oldal

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13