Új játszóteret adtunk át az Újhegyi dűlő városrészben

2016. 06. 29.

A város új, családi házas beépítésű területe az Újhegyi dűlő, amely az M0-ás híd után Soroksár felé haladva, az 510-es út jobb oldalán terül el. A városrész lakosai többnyire kisgyermekes családok, akik részéről természetes igényként merült fel egy közterületi játszótér létrehozása.

Nemzetiségi Kultúrák Napja - Dunaharaszti a Duna TV-n és az M1-en

2016. 06. 27.

Országnak-világnak mutathatták meg a város nemzetiségei, különösen a németek, hogy hagyományaik élőek, szokásaikat, viseleteiket őrzik, svábságukat a mindennapokban is megélik. A közmédia élőben közvetített május 22-én a Laffert Kúriából, ahol igazi népünnepéllyé vált a tévéfelvétel. Hommer Anna beszámolója.

Haraszti ragaszkodik rendőreihez

2016. 05. 31.

A rendőrkapitány meg a döntéséhez. Komoly vita alakult ki a rendőrség ügyeiről. Kiírták a közbeszerzéseket a sportcsarnokra és az étkeztetésre. Támogatják a Bárka alapítványt. A Városházáról jelentjük.

Veszélyes hulladék - hozza el, ingyen átvesszük!

2016. 05. 17.

Az Önkormányzat az idei évben is megszervezi a veszélyes hulladékok begyűjtését. Május 28-án várunk mindenkit a Sport-szigeten, aki le akarja adni a festéket, régi telefont, akkumulátort, és minden egyéb, veszélyesnek minősülő hulladékot. Részletekért kattints ide:
Ülésezett a képviselő-testület

Sikerült betölteni a kilencedik háziorvosi körzetet

2016. 04. 25.

Tovább javulhat az egészségügyi alapellátás színvonala városunkban: eredményes volt az új praxis betöltésére kiírt pályázat. Döntöttek a képviselők a civil szervezetek támogatásáról és elfogadták a zárszámadási rendeletet.
Akikre büszkék vagyunk II.

Aki örökölte a mesterséget: Pátkai László

2016. 04. 13.

Forgácsok és lovasfogatok között nőtt fel, aztán továbbvitte édesapja műhelyét és vállalkozását. A lovakat ugyan felváltotta a teherautó, de a lényeg maradt: profizmus, igényesség, és a fa mindent felülíró szeretete. A Magyar Asztalos és Faipar mesterportréja Pátkai Lászlóról.

Zöldhulladék-gyűjtés: időpontok, körzetek

2016. 04. 07.

A tavaszi begyűjtésre két áprilisi hétvégén kerül sor, szervező a Multi-DH Nonprofit Kft. Részletekért kattints!

Végleges megállapodás született a kisposta ügyében

2016. 04. 04.

A testületi ülés elején dr. Szalay László polgármester beszámolt az előző ülés óta történtekről:

Tavaszi dőpontok az ingyenes prosztata- és anyajegyszűrésekre

2016. 04. 04.

FRISS! A tavaszi időpontok mind beteltek, az önkormányzat ősszel újra meghirdeti a szűréseket!

Trükkös tolvajok, lopott rendszámok, erőszakos betörők

2016. 03. 22.

Sűrű hetük volt a miklósi és a haraszti zsaruknak. Nem pihentek a bűnözők, volt meló bőven. Heti rendőrségi összefoglalónk következik.

Minden, amit tudni akar az óvodai beiratkozásról

2016. 03. 21.

Feltételek, szabályok, határidők, űrlapok. Mikortól vihetem gyermekemet óvodába? Mikortól vagyok köteles őt óvodába vinni? Melyik a kijelölt óvoda? Kérdések, válaszok, minden, ami fontos lehet.

Breaking News: toboroz a rendőrség

2016. 03. 18.

A budapesti főkapitányság keres olyanokat, akik érdeklődnek a szakma iránt.

Több cég is bővít, új álláshirdetések érkeztek

2016. 03. 18.

Dunaharasztin és Taksonyban működő társaságok keresnek munkaerőt, a Rosenberger 20 főt vesz fel betanított munkára, megváltozott munkaképességűeket is keresnek. Autószerelőket vár a MAN, sofőrt keres a Container Market. Érdemes böngészni, megér néhány percet.

Új arcunkat mutatjuk

2016. 03. 10.

Vannak azok a panelek, hogy ha tavasz, akkor megújulás, meg új év - új kezdet, és hasonlók, de azért a honlapok nem változnak úgy évről-évre, mint a Természet, vagy a szappanoperák szereplőgárdái.
Gazdag kínálattal az idei évben is!

Német rendezvények 2016-ban

2016. 03. 04.

Naptár formájában, így előre tervezhető az év. Ajánljuk mindenki figyelmébe, aki érdeklődik a sváb hagyományok, szokások iránt.
Ülésezett a képviselő-testület

Elfogadták a költségvetést, megmarad a kisposta

2016. 03. 01.

Az idei évben is jut beruházásokra, fejlesztésekre pénz. Az önkormányzat átveszi a ligeti kispostát. Elektromos töltőállomás létesül a városban. Ez történt az ülésen.
Új üzem épült Dunaharasztin

Munkásokat vár a csokigyár

2016. 03. 01.

A GÖTEBORGS FOOD BUDAPEST Zrt. 1993-ban családi vállalkozásként kezdte működését. A vállalat működése igen pozitív, az induló termelés mennyisége minden évben jelentősen nőtt. Ma a cég Közép- és Kelet-Európa egyik vezető gyártója. A gyár elsősorban bevonómasszákat, fondant, krémtöltelékeket, fagylaltmártókat, valamint egyéb édesipari félkésztermékeket készít eredeti svéd receptek alapján.
Sok volt az érdeklődő a művelődési házban

Közmeghallgatást tartott a képviselő-testület

2016. 02. 29.

Dr. Szalay László polgármester válaszolt a kérdésekre. Kultúrház, díszterem, hétfő este hat óra. Ez történt a közmeghallgatáson.
Akikre büszkék vagyunk

Kolzsvári Kinga, a haraszti kick-box ifjú csillaga

2016. 02. 29.

A Rákóczi iskolában olyan nevelőmunka folyik, amire - nem túlzás - már szerte Európában felfigyeltek a kick-box berkeiben. Egy elhivatott edző, egy minden támogatást biztosító igazgató és a sportért lelkesedő gyerekek - ezek a siker titkai.

Német fiatalok országos focikupája

2016. 02. 23.

Az idei évben a haraszti svábok rendezték meg az ország egyik legnagyobb német rendezvényét, hát mit mondjunk, zajos sikerrel. Szép volt, fiúk-lányok!
Alakul a 2016. év költségvetése - a képviselő-testület üléséről jelentjük

Levél ment a miniszterhez a posta ügyében

2016. 01. 27.

Második olvasatban tárgyalták a költségvetést. Az önkormányzat kiáll a kisposta megmaradásáért. Ez történt az ülésen.
Bővítenek a haraszti cégek

Új álláshelyeket mutatunk!

2016. 01. 12.

Folyamatosan érkeznek az állásajánlatok a haraszti, illetve a környékbeli cégektől. A Böhler-Uddeholm Kft. 1999 óta van jelen városunkban, azóta folyamatosan bővíti tevékenységét. Most fémmegmunkálót és műszaki vezetőt keresnek.
Szeretetteljes ünnepeket kívánunk Önöknek

Boldog, békés karácsonyt és új évet!

2015. 12. 23.

Talán nem lesz fehér a karácsony, de az ünnepet az együttlét, az egymás iránti szeretet teszi felejthetetlenné.
Az új intézmény példás összefogással valósult meg

Ünnepélyesen átadták Dunaharaszti új iskoláját

2015. 12. 21.

Dr. Szalay László polgármester az új intézményt bemutatva elmondta: a kormány által száz százalékban finanszírozott felújítás 290 millió forintba került. Ehhez az önkormányzat mintegy 50 millió forintot tett hozzá, ebből fedezték egyebek mellett az útépítést, a közvilágítás kiépítését, buszjáratok indítását. Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte: a több mint 300 millió forintos beruházás teljes...
Megtartotta idei utolsó ülését a képviselő-testület

Sikeres volt a TAO-támogatások összegyűjtése az új sportcsarnokra

2015. 12. 18.

Helyi adórendelet, díjrendelet, első olvasatban tárgyalt költségvetés. A legfontosabb bejelentés azonban az ülés végén hangzott el.
Kávéval, süteménnyel várják a véradókat

Véradás - ünnepi hangulatban

2015. 12. 15.

A Magyar Vöröskereszt Dunaharaszti Szervezete 2015. december 21-én hétfőn, 13.00–18.00 óra között „KÁVÉHÁZI VÉRADÁS” címmel különleges hangulatú véradó napot szervez a Dunaharaszti József Attila Művelődési Házban.
Elfogadták a jövő évi költségvetés koncepcióját

Ülést tartott a képviselő-testület

2015. 11. 30.

A képviselők amellett, hogy elfogadták az idei év költségvetésének végrehajtásáról szóló háromnegyed éves beszámolót, meghatározták a jövő év főbb irányait is.
A Hegylakó hazája

Skócia arcai

2015. 11. 30.

Felhők. Köd. Titkok, rejtélyek. Loch Ness éa William Wallace, birkák és tengeri madarak. Vörös hajak és szoknyás férfiak, örök lázadás. Skócia.
A gyerekek birtokukba vették az új intézményt

Megnyílt az új iskola a Csatorna-parton

2015. 11. 27.

A város képviselő-testülete úgy döntött, hogy az örvendetesen növekvő gyermeklétszám miatt kibővíti a Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskolát. Remek lehetőséget nyújtott erre a Csatorna-parton álló kollégiumi épület, melynek teljeskörű felújításával egy új alsótagozatos intézményt nyert a város. Az iskolaépítés Dunaharaszti Város Önkormányzata és a Magyar Állam közös beruházásában valósult meg.
A LAVE szervezésében

Táncos daldélután Harasztin

2015. 11. 23.

Sok-sok fellépővel, tombolával.

összesen: 1018 db | 30 db/oldal

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13