Új ebédlőt épít az Önkormányzat a rákóczis kisiskolásoknak

2019. 06. 25.

És hozzá melegítőkonyhát. 50 diák tud majd egyszerre étkezni az új létesítményben.

Eldőlt: megvalósul a Kalózhajós Játszótér Dunaharasztin

2019. 06. 13.

Dr. Szalay László polgármester bejelentette: "Az év elején megígértük, most megvalósítjuk: folytatódik az a soha nem látott mértékű játszótéri fejlesztés Dunaharasztin, ami a Knézich utcai létesítmény átadásával indult el." Megépíti az Önkormányzat a Kalózhajós Játszóteret, sőt, egy új mászókás rendszert is átadnak majd, a gyerekek legnagyobb örömére.

Rendkívüli hír - új óvoda közös felépítéséről tárgyal az Önkormányzat és a Református Egyház

2019. 06. 13.

Dr. Szalay László polgármester és Faragó Csaba református lelkész előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egy új, hatcsoportos óvoda közös megvalósításáról. Az együttműködés a felek között kiváló, a városnak pedig szüksége van egy új óvodára, így az egyház és az Önkormányzat összefog a közös cél érdekében.

A Tesco nem finanszírozza tovább a buszjáratot

2019. 06. 13.

A harasztiaknak azonban szükségük van rá, ezért az Önkormányzat várhatóan átvállalja a többletköltségeket.

Okosharaszti - hatalmas siker volt a Robotika Nap a Kúriában

2019. 06. 13.

Profi rendezés, csúcstudás, haraszti gyerekek kreatív bemutatói - a Merlin Ház rendezvénye minden előzetes várakozást felülmúlt.

Áldás van rajtunk, ha összefogunk - dr. Szalay László ünnepi beszéde a Nemzeti Összetartozás Napján

2019. 06. 05.

A határ csupán földrajzi fogalom, az utazás viszont lélektől lélekig tart. És nincs vége soha, a herderi jóslat nem fog beteljesedni, a magyar szó nem száll el a széllel.

Megejtően szép tárlat nyílt a Laffert kávézójában

2019. 06. 03.

Sokan nem tudják, micsoda izgalmas kiállításoknak ad otthont a Kúria. Papp Zoltánné Mariann keresztszemes technikával készült hímzései mindenképpen a ritka kincsek közé tartoznak.

Pihenőparkot épít az Önkormányzat a kikötő mellett

2019. 05. 31.

Nagy jelentőségű döntést hozott a Képviselő-testület a május 31-én tartott rendkívüli ülésén. Dr. Szalay László polgármester indítványára megszavazták, hogy a kikötő melletti, elhanyagolt területen egy új zöldterületet, parkot létesítenek.

Az Önkormányzat átadta, a gyerekek átvették – felavattuk a város új játszóterét

2019. 05. 30.

Tisztelt Harasztiak! Amikor a Knézich utcai játszótér helyére felépítettük az új bölcsődét, ígéretet tettem Önöknek, hogy a megszűnt közösségi tér helyett újat, szebbet, jobbat építünk, lehetőleg a környéken.

Tudják Önök, mi az az Arany Rozmaring?

2019. 05. 26.

A Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Tanácsának (Landesrat) kórusminősítő fesztiválja során kiosztható legmagasabb díj. Nos, ezt nyerte el a dunaharaszti Blumenstrauss kórus. Hommer Anna beszámolója.

Biciklitárolókat ad át az Önkormányzat

2019. 05. 24.

Örvendetes, hogy egyre többen nyergelnek át a kerékpárra – az utóbbi időben jelentősen megnőtt a biciklivel közlekedők száma Dunaharasztin. Ezért az Önkormányzat fedett biciklitárolókat adott át (és épít továbbiakat) a város több intézményében.

A pályán is remekül ropják a táncot

2019. 05. 07.

Az utóbbi időben szép sikereket érnek el a focipályán német táncosaink. Most éppen Száron öregbítették Dunaharaszti hírnevét, amit ezúton is köszönünk. Kós Tomi beszámolója az ihletett elnevezésű Kecske Kupáról.

Megépíttette az önkormányzat a Millenniumi utca végét Soroksár felé - elkészült a Temető utca

2019. 05. 06.

Sokan kérték, így az önkormányzat úgy döntött - kihasználva a városban jelen lévő útépítési kapacitást -, hogy megépíti az utat Soroksár irányában, így a múlté immár a Millenniumi utca gidres-gödrös, nehezen járható utolsó szakasza.

Átadás előtt az új játszótér

2019. 05. 03.

Hamarosan birtokba vehetik a szülők és a gyermekek Dunaharaszti új játszóterét, melyet a Knézich utcában létesített az Önkormányzat.

Megújul a Tulipán tér - zöldítik Haraszti egyik kedves kis parkját

2019. 04. 16.

Fákat ültet, cserjét, sövényt telepít az önkormányzat a Tulipán térre.

Beszáll az Önkormányzat a tehetséggondozásba

2019. 04. 05.

Az önkormányzat OKOSHARASZTI néven programokat indít annak érdekében, hogy elősegítse az innovatív, újszerű gondolatok, megoldások elterjedését a városban.

Változik a forgalmi rend a Templom utca - Földváry utca útvonalon

2019. 03. 28.

Az elmúlt években több megkeresés érkezett a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatalhoz, mely szerint a Templom utca felső-, valamint a Földváry utca középső szakaszán egyre több problémát okoz a Hunyadi iskola felső tagozatához érkező gépkocsiforgalom, illetve az autósok – sok esetben az itt élők érdekeit figyelmen kívül hagyó – parkolási szokásai.

Fogadj örökbe egy fát!

2019. 03. 28.

FIGYELEM! MÁR A PROGRAMRA FORDÍTOTT TARTALÉK KERET IS ELFOGYOTT. KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÜKET, DE AZ IGÉNYEKET CSAK A KÖVETKEZŐ SZAKASZBAN (VAGY ŐSSZEL, VAGY JÖVŐ TAVASSZAL) TUDJUK TELJESÍTENI. Azokat keressük, akik szívesen látnák portájuk előtt egy fa felnövekedését. Tegyük együtt zöldebbé a várost!

Tavaszi zöldhulladék-gyűjtés: itt mindent megtalál

2019. 03. 28.

Az önkormányzat és a szolgáltató tájékoztatója.

Vége az avarégetésnek, a vasárnap pedig a pihenésé

2019. 03. 25.

A képviselő-testület módosította környezetvédelmi rendeletét: a továbbiakban Dunaharasztin tilos az avar és a kerti hulladék elégetése, vasárnap pedig tiszteletben kell tartani a többség pihenéshez való jogát.

Elkezdődött a meder kiépítése az A-3-as vízelvezető árok belterületi szakaszán

2019. 03. 20.

Nem halasztható tovább a meder kiépítése, ez fakivágással is jár. Az önkormányzat a munkák végeztével egységes fasorral pótolja majd a növényzetet.

Kick-box edzések indulnak újra - gyerekek, felnőttek is jöhetnek

2019. 03. 19.

Felvételt hirdet a kiemelkedően sikeres Szigetszentmiklós-Tököl SE.

Elhunyt Luttenberger Gusztáv

2019. 03. 12.

77 éves korában elhunyt Luttenberger Gusztáv, aki 1990-2002 között városunk polgármesteri tisztségét töltötte be. Dunaharaszti Díszpolgárát, Luttenberger Gusztávot Dunaharaszti Város Önkormányzata saját halottjának tekinti, végső búcsút 2019. március 18-án 15 órakor veszünk tőle a Dunaharaszti Városi Temetőben.

Bepillantás a Hunyadi életébe: nyelvi tábor Oberwössenben és a könyvhét programjai

2019. 02. 26.

Egy hét Ausztria és Németország határán, az EMMI támogatásával. Tanulói és tanári élménybeszámolók!

Járdaépítési programot indított az önkormányzat

2019. 02. 19.

Dunaharaszti belterületén az elmúlt évtizedben lezajlott az útépítési program, szinte minden utca szilárd burkolatot kapott. Az önkormányzat vezetése ezért az elkövetkező években a járdaépítésekre helyezi a hangsúlyt. Cél az, hogy minden évben megépüljön legalább egy - a pénzügyi lehetőségektől függően akár kettő - hosszabb gyűjtőút mentén a járda, az adott utca egyik oldalán.

Lehet finom is, ami egészséges - megnyílt Dunaharasztin a Freezza

2019. 02. 05.

Glutén-, laktóz- és cukormentes pékség és étterem nyílt a Rákóczi utcában, a kisposta mellett. A Freezza Szafi alapanyagokból és lisztekből állít elő készételeket. Remek dolog, hogy ismét bővült városunk vendéglátásának kínálata. Érdemes kipróbálni, látogassanak el hozzájuk, vagy rendeljenek!

Együtt fociztak, szórakoztak a német fiatalok Dunaharasztin

2019. 02. 05.

A Dunaharaszti Német Nemzetiségi Önkormányzat rendezte meg idén a hazai német fiatalok focikupáját, ami egy kicsit több is volt ennél: egész hétvégés együttlét, remek hangulatban, profi szervezéssel. Kós Tamás beszámolója, galériával.

Átadták Dunaharaszti új bölcsődéjét

2019. 01. 23.

A Városi Bölcsőde új tagintézményét Dr. Szalay László polgármester és Pánczél Károly országgyűlési képviselő avatta fel. A közel 400 milliós beruházással 70 gyermek kapott kényelmes, családias második otthont.

Eltűnt lányt keres a rendőrség

2019. 01. 23.

Budapest környékén tartózkodhat, a rendőrség a lakosság segítségét kéri.

Kolozsvári Kinga lett az Év Sportolója Pest megyében - nem először

2019. 01. 03.

Dunaharaszti büszkesége, a Baktay Ervin Gimnázium tanulója sok ezer középiskolás sportoló között lett első. Az idei évben világbajnoki címet nyert a junior kick-box mezőnyben, Olaszországban.

összesen: 1098 db | 30 db/oldal

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12