Zöldharaszti - bevált az elektromos töltők telepítése, az Önkormányzat bővíteni fog

2019. 08. 08.

Jelenleg a város három pontján üzemel elektromos autók töltésére alkalmas állomás, ezeket részben saját, részben pályázati forrásból valósította meg az Önkormányzat. Jelenleg folyik a hálózat bővítésének tervezése, az e-autók terjedésével párhuzamosan.

A napokban befejeződik a Móricz Zsigmond utca felújítása, következik a Paradicsom-sziget

2019. 08. 07.

Újabb nagy forgalmú gyűjtőút felújítását fejezi be az Önkormányzat: a Móricz Zsigmond utca (a Városi Piac utcája) 875 méter hosszan, 6,1 méteres átlagos szélességben készül el augusztus 9-re.

Ők azok, akik megbecsülést és tiszteletet vívtak ki maguknak - kitüntetéseket adott át dr. Szalay László polgármester

2019. 08. 07.

Pedagógusok, egészségügyi dolgozók, a szellem emberei ők, hétköznapjaink hősei, akik életüket a közösség szolgálatára tették fel. Őket ünnepeltük a Városi Sportcsarnokban, a Közszolgálati Napon.

MOST ÉRKEZETT - AZ ÖNKORMÁNYZAT ERDŐT VÁSÁROL A KÁLVÁRIA-DOMBON, A VÁROS ZÖLD TÜDEJÉBEN

2019. 07. 30.

A legfontosabb gyermekeink és unokáink jövője, ezért az önkormányzat közösségi tulajdonba veszi a Duna-Tisza csatorna melletti erdősáv egy eladósorba került, 13 hektáros darabját - mondta el dr. Szalay László polgármester a mai, rendkívüli képviselő-testületi ülést követően.

Kiköt a Kalózhajó a Bezerédi játszótéren

2019. 07. 25.

Szeptemberre elkészül az utóbbi évek legnagyobb játszótéri beruházása.

Nagy siker a közös faültetés - az Önkormányzat tervezi a Zöldharaszti Program folytatását

2019. 07. 25.

Százával ülteti a fákat az Önbkormányzat Harasztin a lakossággal összefogva, már a pótkeret is elfogyott. Rengetegen igényeltek facsemetét, dr. Szalay László polgármester a program folytatására, sőt, kiterjesztésére tesz majd javaslatot.

Sorra telepíti az Önkormányzat az okoszebrákat

2019. 07. 25.

Fényes István önkormányzati képviselő, a Polgárőrség vezetője két évig küzdött azért, hogy Dunaharasztin megépüljenek az okoszebrák. Most azt mondja, megérte a fáradtság. Sokkal biztonságosabbak immár a gyalogátkelők a városban.

100-an tekertek 4 órán keresztül

2019. 07. 24.

És 1 centit sem haladtak előre. Mégis megérte a fáradtság, igazi hősök szálltak le a bringákról a Mannheim Squash Clubban, a Spinning Maraton végén.

Újjávarázsolják a Százszorszép Óvodát - megindult a teljes felújítás

2019. 07. 10.

Szoros, de tartható határidő, minőségi, példaértékű munka - ezeket a feltételeket szabta a Képviselő-testület a Százszorszép Óvoda kivitelezőinek. Dr. Szalay László polgármester ezt a projektet különösen szívügyének tekinti. Naná, ő is itt töltötte ovis éveit.

Okosharaszti - sikeres volt a tesztüzem, működik az első okos zebra Dunaharasztin

2019. 07. 09.

Láthatóság, biztonság, nyugodt átkelés. Átadták az első okos zebrát városunkban, és mivel a teszt sikeres volt, hamarosan minden, a főútvonalakon elhelyezkedő gyalogosátkelőt ellát az Önkormányzat ezzel a korszerű rendszerrel.

Okosharaszti - korszerű utastájékoztató táblákat helyezett ki az Önkormányzat

2019. 07. 07.

Digitális, percre kész, az utasok tájékozódását segítő táblákat helyeztek ki Dunaharaszti legfontosabb buszmegállóiba.

Ütem szerint folynak az útfelújítások: most a Móricz Zsigmond utcában dolgoznak

2019. 07. 07.

Alighogy elkészült a Kőrösi Csoma utca (és a Határ út felső szakasza), az útépítők máris nekikezdtek a Móricz Zsigmond utca felújításának. Ezt az utat rengetegen használják, főleg piacnapokon hatalmas a terhelése, ezért elhasználódott, sokat kellett javítani.

A nyár itt nem holtszezon – teljes erővel indulnak a felújítások Dunaharaszti gyermekintézményeiben

2019. 06. 27.

A gyerekek vakációzni indulnak – az Önkormányzatnak alig két hónapja van arra, hogy újjávarázsolja az óvodákat és a „régi” bölcsődét. Pályázati pénzt is nyertek rá, szorosak a határidők, de időben végezni fognak. Mindezt úgy kell megszervezni, hogy az intézmények (váltva egymást) közben fogadják is a gyerekeket.

Kezet ráztak – és felépítenek egy új óvodát

2019. 06. 27.

Új, hatcsoportos óvoda épül a Bezerédi lakóterületen, Dunaharaszti Város Önkormányzata és a Református Egyház példás összefogásával. Az igazi nyertesek a haraszti gyerekek lesznek, hiszen a lehető legkorszerűbb körülmények fogadják majd őket.

Ütem szerint folynak az útfelújítások, tartják a határidőket

2019. 06. 26.

Napokon belül elkészülnek a munkálatok a Kőrösi Csoma Sándor utcában, a Határ út már „felszabadult”, a Temető utcában, valamint a Millenniumi úton már a hivatalos átadáson is túl vagyunk.

Új ebédlőt épít az Önkormányzat a rákóczis kisiskolásoknak

2019. 06. 25.

És hozzá melegítőkonyhát. 50 diák tud majd egyszerre étkezni az új létesítményben.

Eldőlt: megvalósul a Kalózhajós Játszótér Dunaharasztin

2019. 06. 13.

Dr. Szalay László polgármester bejelentette: "Az év elején megígértük, most megvalósítjuk: folytatódik az a soha nem látott mértékű játszótéri fejlesztés Dunaharasztin, ami a Knézich utcai létesítmény átadásával indult el." Megépíti az Önkormányzat a Kalózhajós Játszóteret, sőt, egy új mászókás rendszert is átadnak majd, a gyerekek legnagyobb örömére.

Rendkívüli hír - új óvoda közös felépítéséről tárgyal az Önkormányzat és a Református Egyház

2019. 06. 13.

Dr. Szalay László polgármester és Faragó Csaba református lelkész előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egy új, hatcsoportos óvoda közös megvalósításáról. Az együttműködés a felek között kiváló, a városnak pedig szüksége van egy új óvodára, így az egyház és az Önkormányzat összefog a közös cél érdekében.

A Tesco nem finanszírozza tovább a buszjáratot

2019. 06. 13.

A harasztiaknak azonban szükségük van rá, ezért az Önkormányzat várhatóan átvállalja a többletköltségeket.

Okosharaszti - hatalmas siker volt a Robotika Nap a Kúriában

2019. 06. 13.

Profi rendezés, csúcstudás, haraszti gyerekek kreatív bemutatói - a Merlin Ház rendezvénye minden előzetes várakozást felülmúlt.

Áldás van rajtunk, ha összefogunk - dr. Szalay László ünnepi beszéde a Nemzeti Összetartozás Napján

2019. 06. 05.

A határ csupán földrajzi fogalom, az utazás viszont lélektől lélekig tart. És nincs vége soha, a herderi jóslat nem fog beteljesedni, a magyar szó nem száll el a széllel.

Megejtően szép tárlat nyílt a Laffert kávézójában

2019. 06. 03.

Sokan nem tudják, micsoda izgalmas kiállításoknak ad otthont a Kúria. Papp Zoltánné Mariann keresztszemes technikával készült hímzései mindenképpen a ritka kincsek közé tartoznak.

Pihenőparkot épít az Önkormányzat a kikötő mellett

2019. 05. 31.

Nagy jelentőségű döntést hozott a Képviselő-testület a május 31-én tartott rendkívüli ülésén. Dr. Szalay László polgármester indítványára megszavazták, hogy a kikötő melletti, elhanyagolt területen egy új zöldterületet, parkot létesítenek.

Az Önkormányzat átadta, a gyerekek átvették – felavattuk a város új játszóterét

2019. 05. 30.

Tisztelt Harasztiak! Amikor a Knézich utcai játszótér helyére felépítettük az új bölcsődét, ígéretet tettem Önöknek, hogy a megszűnt közösségi tér helyett újat, szebbet, jobbat építünk, lehetőleg a környéken.

Tudják Önök, mi az az Arany Rozmaring?

2019. 05. 26.

A Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Tanácsának (Landesrat) kórusminősítő fesztiválja során kiosztható legmagasabb díj. Nos, ezt nyerte el a dunaharaszti Blumenstrauss kórus. Hommer Anna beszámolója.

Biciklitárolókat ad át az Önkormányzat

2019. 05. 24.

Örvendetes, hogy egyre többen nyergelnek át a kerékpárra – az utóbbi időben jelentősen megnőtt a biciklivel közlekedők száma Dunaharasztin. Ezért az Önkormányzat fedett biciklitárolókat adott át (és épít továbbiakat) a város több intézményében.

A pályán is remekül ropják a táncot

2019. 05. 07.

Az utóbbi időben szép sikereket érnek el a focipályán német táncosaink. Most éppen Száron öregbítették Dunaharaszti hírnevét, amit ezúton is köszönünk. Kós Tomi beszámolója az ihletett elnevezésű Kecske Kupáról.

Megépíttette az önkormányzat a Millenniumi utca végét Soroksár felé - elkészült a Temető utca

2019. 05. 06.

Sokan kérték, így az önkormányzat úgy döntött - kihasználva a városban jelen lévő útépítési kapacitást -, hogy megépíti az utat Soroksár irányában, így a múlté immár a Millenniumi utca gidres-gödrös, nehezen járható utolsó szakasza.

Átadás előtt az új játszótér

2019. 05. 03.

Hamarosan birtokba vehetik a szülők és a gyermekek Dunaharaszti új játszóterét, melyet a Knézich utcában létesített az Önkormányzat.

Megújul a Tulipán tér - zöldítik Haraszti egyik kedves kis parkját

2019. 04. 16.

Fákat ültet, cserjét, sövényt telepít az önkormányzat a Tulipán térre.

összesen: 1113 db | 30 db/oldal

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12