KOLOZSVÁRI KINGA VILÁGBAJNOK!

2018. 09. 28.

Egy csodálatos pályafutás újabb mérföldköve: Dunaharaszti büszkesége az Olaszországban megrendezett junior kick-box vb-n maga mögé utasította a világot.

Költözik a felnőtt háziorvosi rendelő: itt minden hasznos információt megtalál

2018. 08. 23.

Dunaharaszti életében különösen nagy jelentőséggel bír az a beruházás, amihez szeptember elején lát hozzá az önkormányzat: kibővítik és teljesen felújítják a Damjanich u. 32. sz. alatti felnőtt háziorvosi rendelőt. A munkálatok ideje alatt az épületből mindenki elköltözik, ezért az Önök számára fontos információkat az alábbiakban - a cikk végén, egy csatolt fájlban - összefoglaljuk.

Megkezdődött a rendőrőrs épületének felújítása

2018. 07. 11.

Az önkormányzat 10 millió forintot különített el az idei évben a rendőrőrs épületének részleges felújítására. Cél az, hogy a városunkban szolgálatot teljesítő rendőrök a korábbinál lényegesen komfortosabb körülmények között végezhessék munkájukat.

Önkormányzati támogatás a Rákóczi-ligeti katolikus templom felépítéséhez

2018. 07. 09.

Sok-sok ligeti hívő régi álma teljesül be azzal, hogy a Toldi utca torkolatában katolikus templom épül. Dunaharaszti legújabb szakrális épületének megvalósulása mérföldkő a város történetében, jelentősége túlmutat a vallási funkción, hiszen közösségi és kulturális vonatkozásai is lényegesek. Ezt erősítette meg a képviselő-testület akkor, amikor támogatást szavazott meg a templom felépítéséhez.

Öko-projektben vett részt a Hunyadi - újabb sikeres pályázat!

2018. 07. 03.

A Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola sorra nyeri a pályázatokat. Igyekeznek minden, a diákok számára hasznos programba bekapcsolódni.

Átadták a Dunaharaszti Sportcsarnokot (galéria!)

2018. 06. 22.

Dunaharaszti táncosok, sportolók és énekesek részvételével, látványos, mégis bensőséges hangulatú ünnepségen adták át városunk legújabb ékességét, a Dunaharaszti Sportcsarnokot 2018. június 16-án. A műsorok és az avatóbeszédek elhangzása után Takács Nikolas koncertje zárta az eseményt, másnap pedig már élesben, kézilabda-tornával tesztelték az új létesítményt.

Haraszti gyerekek sikere az országos robotika olimpián

2018. 06. 13.

Közülük kerülhetnek ki a jövő vezető mérnökei és programozói.Tubákos Zsuzsanna beszámolója.

Rendhagyó irodalomórák a Hunyadiban

2018. 05. 23.

Nem akármilyen vendégekkel. Írók, költők igyekeznek közelebb hozni a tanulókhoz a költészet és a próza varázslatos világát. Hogy milyen eredménnyel, azt megtudhatják az alábbi cikkből.

A programozás ünnepe - ezt hozta nekünk a Scratch Day

2018. 05. 16.

„A mai gyerekek a Google világába születtek, ahol elvárás, hogy otthonosan mozogjanak az informatikában. Programozást ma már az írni és olvasni tanulással együtt érdemes tanítani a gyerekeknek, mert programozói alapismeretek nélkül a mindennapokban és a munkaerőpiacon is nehezen boldogulnak majd.” (forrás: www.portfolio.hu)

Begyűjtjük a veszélyes hulladékot

2018. 05. 04.

Ne dobd el, hozd el nekünk, elintézzük. Május 26., Sport-sziget,mindjárt az elején. Részletekért katt!

Scratch Day - szerte a világon, először Harasztin

2018. 04. 27.

A Merlin Ház Tehetségpont május 12-én részt vesz a Scratch Day nevű, gyerekeknek szóló nemzetközi programozási eseményen. Ezen a napon a világ különböző pontjain egy időben rendeznek Scratch foglalkozásokat általános iskolás diákok számára. A különböző helyszínek akár össze is hangolhatják a programjaikat. A Merlin Ház körülbelül 12-15 meghívott gyermek számára szervez ezen a napon Scratch programozási versenyt. A résztvevők munkáit informatikus szülők fogják elbírálni és díjazni. A...

Visszakapja régi fényét a Duna Kemping

2018. 04. 23.

A haraszti gyermekek táboroztatását, a civil rendezvények megtartását szolgálja majd a sport-szigeti önkormányzati ingatlan.

Zöldhulladék gyűjtés

2018. 04. 03.

Utcák, időpontok, tudnivalók. Levelek, ágak, bogak. Mindent megtudhat a tavaszi gyűjtésről.

Derekasan helytálltak a haraszti fiúk a német focikupán

2018. 02. 16.

Immár 26. alkalommal jöttek össze a német nemzetiségű fiatalok az ország minden részéből, hogy eldöntsék, ki a jobb a pályán. Élménybeszámoló egy remek hangulatú buliról, amely jóval több, mint egy focibajnokság.

Hol tudnak legtöbbet a mese varázslatos erejéről? Hát persze, hogy a Mese oviban

2018. 02. 15.

Aranymálinkó története lebilincselt szülőt, gyermeket egyaránt.

Életképek - filmkockák a Hunyadi suli mindennapjaiból

2018. 01. 30.

Öko-sulivá alakult a Hunyadi, rendkívül kreatív módon készítettek a diákok újrahasznosított anyagokból különböző tárgyakat, például a képen látható csocsóasztalt. Beszámolunk arról is, hogy az iskolában járt az Operaház nagykövete.

Beszáll az önkormányzat a rotavírus elleni küzdelembe

2018. 01. 23.

A csecsemők és a kisgyermekek többsége találkozik vele, és sokukat nagyon megviseli a rotavírus okozta fertőzés. Egyre több a megbetegedés, miközben az oltás nem olcsó. Dunaharaszti Város Önkormányzata elkülönített egy keretet abból a célból, hogy a rászoruló családok is hozzájussanak a vakcinákhoz.

Továbbélő sváb hagyományok - pillantás a Mese oviba

2018. 01. 22.

Háromnapos rendezvényen mutatta be a Mese Óvoda nemzetiségi csoportja, mit is jelent a hagyományőrzés a gyakorlatban. Kettererné Bauer Mónika írása, sok-sok fotóval.

Megfontolt lépések, biztos gyarapodás - mi várható 2018-ban?

2018. 01. 16.

A Dunaharaszti Hírek 2017. évi záró számában jelent meg Dr. Szalay László polgármester újévi köszöntője, melyben vázolta az önkormányzat 2018. évi terveit is. Az írást az alábbiakban közöljük.

Április 8-án lesz a választás

2018. 01. 16.

A hely, ahol mindent megtudhat.

Itt a 2018-as német naptár

2018. 01. 05.

Bátran tervezheti az évet, már most be lehet írni a szüreti felvonulás, a disznóvágás, a gyertyaúsztatás és a többi, hagyományos sváb ünnep időpontját.

Negyedmillió forintot gyűjtöttek a Hospice Ház javára

2017. 12. 07.

Széles összefogás eredménye volt az a jótékonysági vásár, melyre az első adventi gyertya meggyújtását kísérő rendezvényen került sor a Laffert Kúria teraszán. Az alábbiakban Kerekes Gabriella képviselő asszony beszámolóját olvashatják.

Rendőrautót vett a város

2017. 10. 13.

És ünnepélyes keretek között át is adta azt a helyi rendőrőrs állományának. A Suzuki Vitara személygépkocsi az előző, szintén a város által vett, mára becsületben kiszolgált jármű helyébe lép, és reményeink szerint nagyban hozzájárul ahhoz, hogy tovább növekedjen a rendőri jelenlét a városban. A képen balról jobbra: Király András alezredes, szigetszentmiklósi rendőrkapitány, dr. Mihály István dandártábornok, Pest megyei főkapitány és dr. Szalay László polgármester.

50 zsák szemetet gyűjtöttek össze

2017. 09. 21.

Lelkes önkéntesek, dunaharaszti civilek is csatlakoztak az országos "Te szedd!" akcióhoz, és csak az A3-as csatornából 50 zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze.

Mindenkit vár a Napsugár ovi

2017. 09. 14.

Aki valaha valamilyen kapcsolatba került vele. 60 éves az intézmény, de az utóbbi években egyre csak fiatalodik.

A Coca-Cola megépíti az ország legnagyobb élelmiszeripari raktárát Dunaharasztin

2017. 09. 13.

Kétmilliárd forintos raktárbázis épül Dunaharasztin. A Coca-Cola élelmiszeripari raktárbázisa lesz a legnagyobb Magyarországon.

Kolozsvári Kinga Európa-bajnok!

2017. 09. 12.

Dunaharaszti büszkesége, a Szigetszentmiklós-Tököl SE utánpótláskorú versenyzője a szkopjei európa-bajnokságon képviselte a magyar színeket, és kick-light kategóriában végigverte a kontinenst.

Na de mi történik itt?!

2017. 08. 11.

Építkezünk, mert annak van most itt az ideje.

Fotópályázat '2017 - íme a pályaművek!

2017. 08. 03.

Sikerrel ért véget a Településképi Arculati Kézikönyv készítéséhez kiírt fotópályázat. A pályaművek készítői főleg a dunai táj szépségét örökítették meg, de kaptunk képet virágzó utcai fasorról és veszélyeztetett míves utcakapuról is. A zsűri a következő díjakat osztotta ki:

összesen: 1031 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11