További beruházásokról tárgyalt a Coca-Cola ügyvezetőjével dr. Szalay László polgármester

2019. 09. 18.

A Coca-Cola elkötelezett a dunaharaszti gyár fejlesztése mellett, ezért további beruházásokra készül a közeljövőben. Mindez új munkahelyeket és növekvő helyiadó-bevételt jelent a városnak.

Átadták az újjávarázsolt Százszorszép Óvodát

2019. 09. 12.

Százéves épület újult meg kívül-belül a Táncsics utcában mindannyiunk örömére, ismét gazdagodott a város egy gyönyörű gyermekintézménnyel. A megnyitó ünnepségen dr. Szalay László polgármester köszönetet mondott a jelen lévő (és szintén beszédet tartó) dr. Maruzsa Zoltán államtitkárnak és Pánczél Károly országgyűlési képviselőnek a segítségért, amit a város fejlődéséhez nyújtanak.

VÁROSNAPOK - Ilyen városnéző nosztalgia Ikarusról nézhetik a várost 15-én!

2019. 09. 12.

Faros Ikarus a város útjain! A Volánbusz Zrt. felújított Ikarus 66 típusú járművével utazhatnak szeptember 15-én az érdeklődők. Az autóbusz a Baktay tér (Dózsa György út) melletti parkolóból indul az alábbi időpontokban:

Rendbehozza az Önkormányzat a Máv-Alsó utcát

2019. 09. 11.

Mindössze két napig fog tartani, mégis megoldja az arra járók gondjait: az Önkormányzat nem kátyúzza végig újra a Máv-alsó utcát, hanem egy jóval fejlettebb technológia segítségével javíttatja ki azt.

Néhány simítás, és elkészül Dunaharaszti legújabb közparkja - átadó szeptember 22-én!

2019. 09. 10.

Az I. Duna-parti Piknik Partyt szeptember 22-én 16 órakor rendezi meg az Önkormányzat. Plédet, kaját hozz magaddal, büfé lesz, fellép a Cocklers, köszöntőt mond dr. Szalay László polgármester. Gyere el, szeretettel várunk!

Készülhetnek a kis kalózok - a hónap végére elkészül Haraszti legnagyobb játszótéri beruházása

2019. 09. 05.

Emelkedik a kalózhajó, készülnek a parkolók és a járdák, a napokban hozzák és szerelik össze a mászóvárakat - szeptember végén átadó! Néhány új információnk is van.

Határidőre elkészült a Százszorszép Óvoda

2019. 09. 05.

A nevelési év kezdetén birtokba vehették a gyermekek a Táncsics utcai Százszorszép ovit. Az épület és a játszóudvar kívül-belül megújult, korszerű, a mai követelményeknek mindenben megfelelő intézmény nyitotta meg újra kapuit.

Fecskefészkeket telepített az Önkormányzat

2019. 09. 05.

"Mostanában olvastam arról, hogy több helyen leverték az országban a fecskefészkeket. Itt van Dunaharaszti válasza: 47 db molnárfecske-fészket és 10 db füstifecske-fészket telepítettünk a Duna utcai, önkormányzati tulajdonú telephelyünkön.

Néhány mondatban az orvosi rendelőről

2019. 09. 04.

Miért állt le az orvosi rendelő építése? Mikor épül tovább? Mi a helyzet ezzel a beruházással? Ezeket a kérdéseket teszik fel – teljesen jogosan – mindazok, akik figyelemmel követik Dunaharaszti épülését-szépülését, nyugtázzák, hogy egy beruházás elindul, majd annak rendje és módja szerint befejeződik és lassan meg is feledkezünk talán róla. Kétségkívül szokatlan a rendelő sztorija, viszont az örömteli hírem az, hogy:

A Szent Korona installációja érkezik a Haraszti Városnapokra!

2019. 08. 22.

Hosszú szervezést követően megérkezik városunkba a Szent Korona kívül-belül bejárható, rendkívül látványos építménye, hogy elfoglalhassa méltó helyét a Baktay téren.

Mit is jelent az erdővásárlás Dunaharasztinak?

2019. 08. 22.

"Úgy tűnik, a Zöld Tündér nem tétlenkedik. A haraszti Önkormányzat vezetőit is meglátogathatta" - egy aktív környezetvédő írása.

Összefogtak az autista gyermekekért - integrált alkotótábor Harasztin

2019. 08. 22.

Idén már másodszor rendezett integrált alkotótábort Dunaharasztiban a Mozaik Egyesület és a Dunamenti Összművészeti Egyesület, az Önkormányzat támogatásával.

Ingyenes anyajegyszűrés: megvannak az őszi időpontok

2019. 08. 18.

Az Önkormányzat évek óta szervez ingyenes anyajegyszűréseket, tavasszal és ősszel egyaránt. Éljen a lehetőséggel, menjen el a vizsgálatra!

A tervezett ütemben halad a "régi" bölcsőde felújítása

2019. 08. 15.

A Kossuth utcai Városi Bölcsőde volt hosszú ideig a város egyetlen ilyen jellegű intézménye, amely kisgyermekek sok-sok nemzedékét óvta szeretettel. Az idei évben - az augusztusi szünetet kihasználva - komoly felújításon esik át az épület.

Megkezdődött a járdaépítés az Andrássy úton, felkészül a Némedi út déli oldala

2019. 08. 08.

Nemcsak az autósokat kell kiszolgálni, a gyalogosokra is gondolni kell - az Önkormányzat folytatja tehát járdaépítési programját. A Szent István utca után a Petőfi-liget két további, másfél kilométer hosszú gyűjtőútja kap egységes, az eddigieknél szélesebb, térkövezett járdát.

Zöldharaszti - bevált az elektromos töltők telepítése, az Önkormányzat bővíteni fog

2019. 08. 08.

Jelenleg a város három pontján üzemel elektromos autók töltésére alkalmas állomás, ezeket részben saját, részben pályázati forrásból valósította meg az Önkormányzat. Jelenleg folyik a hálózat bővítésének tervezése, az e-autók terjedésével párhuzamosan.

A napokban befejeződik a Móricz Zsigmond utca felújítása, következik a Paradicsom-sziget

2019. 08. 07.

Újabb nagy forgalmú gyűjtőút felújítását fejezi be az Önkormányzat: a Móricz Zsigmond utca (a Városi Piac utcája) 875 méter hosszan, 6,1 méteres átlagos szélességben készül el augusztus 9-re.

Ők azok, akik megbecsülést és tiszteletet vívtak ki maguknak - kitüntetéseket adott át dr. Szalay László polgármester

2019. 08. 07.

Pedagógusok, egészségügyi dolgozók, a szellem emberei ők, hétköznapjaink hősei, akik életüket a közösség szolgálatára tették fel. Őket ünnepeltük a Városi Sportcsarnokban, a Közszolgálati Napon.

MOST ÉRKEZETT - AZ ÖNKORMÁNYZAT ERDŐT VÁSÁROL A KÁLVÁRIA-DOMBON, A VÁROS ZÖLD TÜDEJÉBEN

2019. 07. 30.

A legfontosabb gyermekeink és unokáink jövője, ezért az önkormányzat közösségi tulajdonba veszi a Duna-Tisza csatorna melletti erdősáv egy eladósorba került, 13 hektáros darabját - mondta el dr. Szalay László polgármester a mai, rendkívüli képviselő-testületi ülést követően.

Kiköt a Kalózhajó a Bezerédi játszótéren

2019. 07. 25.

Szeptemberre elkészül az utóbbi évek legnagyobb játszótéri beruházása.

Nagy siker a közös faültetés - az Önkormányzat tervezi a Zöldharaszti Program folytatását

2019. 07. 25.

Százával ülteti a fákat az Önbkormányzat Harasztin a lakossággal összefogva, már a pótkeret is elfogyott. Rengetegen igényeltek facsemetét, dr. Szalay László polgármester a program folytatására, sőt, kiterjesztésére tesz majd javaslatot.

Sorra telepíti az Önkormányzat az okoszebrákat

2019. 07. 25.

Fényes István önkormányzati képviselő, a Polgárőrség vezetője két évig küzdött azért, hogy Dunaharasztin megépüljenek az okoszebrák. Most azt mondja, megérte a fáradtság. Sokkal biztonságosabbak immár a gyalogátkelők a városban.

100-an tekertek 4 órán keresztül

2019. 07. 24.

És 1 centit sem haladtak előre. Mégis megérte a fáradtság, igazi hősök szálltak le a bringákról a Mannheim Squash Clubban, a Spinning Maraton végén.

Újjávarázsolják a Százszorszép Óvodát - megindult a teljes felújítás

2019. 07. 10.

Szoros, de tartható határidő, minőségi, példaértékű munka - ezeket a feltételeket szabta a Képviselő-testület a Százszorszép Óvoda kivitelezőinek. Dr. Szalay László polgármester ezt a projektet különösen szívügyének tekinti. Naná, ő is itt töltötte ovis éveit.

Okosharaszti - sikeres volt a tesztüzem, működik az első okos zebra Dunaharasztin

2019. 07. 09.

Láthatóság, biztonság, nyugodt átkelés. Átadták az első okos zebrát városunkban, és mivel a teszt sikeres volt, hamarosan minden, a főútvonalakon elhelyezkedő gyalogosátkelőt ellát az Önkormányzat ezzel a korszerű rendszerrel.

Okosharaszti - korszerű utastájékoztató táblákat helyezett ki az Önkormányzat

2019. 07. 07.

Digitális, percre kész, az utasok tájékozódását segítő táblákat helyeztek ki Dunaharaszti legfontosabb buszmegállóiba.

Ütem szerint folynak az útfelújítások: most a Móricz Zsigmond utcában dolgoznak

2019. 07. 07.

Alighogy elkészült a Kőrösi Csoma utca (és a Határ út felső szakasza), az útépítők máris nekikezdtek a Móricz Zsigmond utca felújításának. Ezt az utat rengetegen használják, főleg piacnapokon hatalmas a terhelése, ezért elhasználódott, sokat kellett javítani.

A nyár itt nem holtszezon – teljes erővel indulnak a felújítások Dunaharaszti gyermekintézményeiben

2019. 06. 27.

A gyerekek vakációzni indulnak – az Önkormányzatnak alig két hónapja van arra, hogy újjávarázsolja az óvodákat és a „régi” bölcsődét. Pályázati pénzt is nyertek rá, szorosak a határidők, de időben végezni fognak. Mindezt úgy kell megszervezni, hogy az intézmények (váltva egymást) közben fogadják is a gyerekeket.

Kezet ráztak – és felépítenek egy új óvodát

2019. 06. 27.

Új, hatcsoportos óvoda épül a Bezerédi lakóterületen, Dunaharaszti Város Önkormányzata és a Református Egyház példás összefogásával. Az igazi nyertesek a haraszti gyerekek lesznek, hiszen a lehető legkorszerűbb körülmények fogadják majd őket.

Ütem szerint folynak az útfelújítások, tartják a határidőket

2019. 06. 26.

Napokon belül elkészülnek a munkálatok a Kőrösi Csoma Sándor utcában, a Határ út már „felszabadult”, a Temető utcában, valamint a Millenniumi úton már a hivatalos átadáson is túl vagyunk.

összesen: 1098 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11