Pihenőparkot épít az Önkormányzat a kikötő mellett

2019. 05. 31.

Nagy jelentőségű döntést hozott a Képviselő-testület a május 31-én tartott rendkívüli ülésén. Dr. Szalay László polgármester indítványára megszavazták, hogy a kikötő melletti, elhanyagolt területen egy új zöldterületet, parkot létesítenek.

Az Önkormányzat átadta, a gyerekek átvették – felavattuk a város új játszóterét

2019. 05. 30.

Tisztelt Harasztiak! Amikor a Knézich utcai játszótér helyére felépítettük az új bölcsődét, ígéretet tettem Önöknek, hogy a megszűnt közösségi tér helyett újat, szebbet, jobbat építünk, lehetőleg a környéken.

Tudják Önök, mi az az Arany Rozmaring?

2019. 05. 26.

A Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Tanácsának (Landesrat) kórusminősítő fesztiválja során kiosztható legmagasabb díj. Nos, ezt nyerte el a dunaharaszti Blumenstrauss kórus. Hommer Anna beszámolója.

Biciklitárolókat ad át az Önkormányzat

2019. 05. 24.

Örvendetes, hogy egyre többen nyergelnek át a kerékpárra – az utóbbi időben jelentősen megnőtt a biciklivel közlekedők száma Dunaharasztin. Ezért az Önkormányzat fedett biciklitárolókat adott át (és épít továbbiakat) a város több intézményében.

A pályán is remekül ropják a táncot

2019. 05. 07.

Az utóbbi időben szép sikereket érnek el a focipályán német táncosaink. Most éppen Száron öregbítették Dunaharaszti hírnevét, amit ezúton is köszönünk. Kós Tomi beszámolója az ihletett elnevezésű Kecske Kupáról.

Megépíttette az önkormányzat a Millenniumi utca végét Soroksár felé - elkészült a Temető utca

2019. 05. 06.

Sokan kérték, így az önkormányzat úgy döntött - kihasználva a városban jelen lévő útépítési kapacitást -, hogy megépíti az utat Soroksár irányában, így a múlté immár a Millenniumi utca gidres-gödrös, nehezen járható utolsó szakasza.

Átadás előtt az új játszótér

2019. 05. 03.

Hamarosan birtokba vehetik a szülők és a gyermekek Dunaharaszti új játszóterét, melyet a Knézich utcában létesített az Önkormányzat.

Megújul a Tulipán tér - zöldítik Haraszti egyik kedves kis parkját

2019. 04. 16.

Fákat ültet, cserjét, sövényt telepít az önkormányzat a Tulipán térre.

Beszáll az Önkormányzat a tehetséggondozásba

2019. 04. 05.

Az önkormányzat OKOSHARASZTI néven programokat indít annak érdekében, hogy elősegítse az innovatív, újszerű gondolatok, megoldások elterjedését a városban.

Változik a forgalmi rend a Templom utca - Földváry utca útvonalon

2019. 03. 28.

Az elmúlt években több megkeresés érkezett a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatalhoz, mely szerint a Templom utca felső-, valamint a Földváry utca középső szakaszán egyre több problémát okoz a Hunyadi iskola felső tagozatához érkező gépkocsiforgalom, illetve az autósok – sok esetben az itt élők érdekeit figyelmen kívül hagyó – parkolási szokásai.

Fogadj örökbe egy fát!

2019. 03. 28.

FIGYELEM! MÁR A PROGRAMRA FORDÍTOTT TARTALÉK KERET IS ELFOGYOTT. KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÜKET, DE AZ IGÉNYEKET CSAK A KÖVETKEZŐ SZAKASZBAN (VAGY ŐSSZEL, VAGY JÖVŐ TAVASSZAL) TUDJUK TELJESÍTENI. Azokat keressük, akik szívesen látnák portájuk előtt egy fa felnövekedését. Tegyük együtt zöldebbé a várost!

Tavaszi zöldhulladék-gyűjtés: itt mindent megtalál

2019. 03. 28.

Az önkormányzat és a szolgáltató tájékoztatója.

Vége az avarégetésnek, a vasárnap pedig a pihenésé

2019. 03. 25.

A képviselő-testület módosította környezetvédelmi rendeletét: a továbbiakban Dunaharasztin tilos az avar és a kerti hulladék elégetése, vasárnap pedig tiszteletben kell tartani a többség pihenéshez való jogát.

Elkezdődött a meder kiépítése az A-3-as vízelvezető árok belterületi szakaszán

2019. 03. 20.

Nem halasztható tovább a meder kiépítése, ez fakivágással is jár. Az önkormányzat a munkák végeztével egységes fasorral pótolja majd a növényzetet.

Kick-box edzések indulnak újra - gyerekek, felnőttek is jöhetnek

2019. 03. 19.

Felvételt hirdet a kiemelkedően sikeres Szigetszentmiklós-Tököl SE.

Elhunyt Luttenberger Gusztáv

2019. 03. 12.

77 éves korában elhunyt Luttenberger Gusztáv, aki 1990-2002 között városunk polgármesteri tisztségét töltötte be. Dunaharaszti Díszpolgárát, Luttenberger Gusztávot Dunaharaszti Város Önkormányzata saját halottjának tekinti, végső búcsút 2019. március 18-án 15 órakor veszünk tőle a Dunaharaszti Városi Temetőben.

Bepillantás a Hunyadi életébe: nyelvi tábor Oberwössenben és a könyvhét programjai

2019. 02. 26.

Egy hét Ausztria és Németország határán, az EMMI támogatásával. Tanulói és tanári élménybeszámolók!

Járdaépítési programot indított az önkormányzat

2019. 02. 19.

Dunaharaszti belterületén az elmúlt évtizedben lezajlott az útépítési program, szinte minden utca szilárd burkolatot kapott. Az önkormányzat vezetése ezért az elkövetkező években a járdaépítésekre helyezi a hangsúlyt. Cél az, hogy minden évben megépüljön legalább egy - a pénzügyi lehetőségektől függően akár kettő - hosszabb gyűjtőút mentén a járda, az adott utca egyik oldalán.

Lehet finom is, ami egészséges - megnyílt Dunaharasztin a Freezza

2019. 02. 05.

Glutén-, laktóz- és cukormentes pékség és étterem nyílt a Rákóczi utcában, a kisposta mellett. A Freezza Szafi alapanyagokból és lisztekből állít elő készételeket. Remek dolog, hogy ismét bővült városunk vendéglátásának kínálata. Érdemes kipróbálni, látogassanak el hozzájuk, vagy rendeljenek!

Együtt fociztak, szórakoztak a német fiatalok Dunaharasztin

2019. 02. 05.

A Dunaharaszti Német Nemzetiségi Önkormányzat rendezte meg idén a hazai német fiatalok focikupáját, ami egy kicsit több is volt ennél: egész hétvégés együttlét, remek hangulatban, profi szervezéssel. Kós Tamás beszámolója, galériával.

Átadták Dunaharaszti új bölcsődéjét

2019. 01. 23.

A Városi Bölcsőde új tagintézményét Dr. Szalay László polgármester és Pánczél Károly országgyűlési képviselő avatta fel. A közel 400 milliós beruházással 70 gyermek kapott kényelmes, családias második otthont.

Eltűnt lányt keres a rendőrség

2019. 01. 23.

Budapest környékén tartózkodhat, a rendőrség a lakosság segítségét kéri.

Kolozsvári Kinga lett az Év Sportolója Pest megyében - nem először

2019. 01. 03.

Dunaharaszti büszkesége, a Baktay Ervin Gimnázium tanulója sok ezer középiskolás sportoló között lett első. Az idei évben világbajnoki címet nyert a junior kick-box mezőnyben, Olaszországban.

2019 a gyermekek éve lesz Dunaharasztin

2018. 12. 20.

Megnyílik az új bölcsőde, folytatódik a gyermektábor építése,faültetési programot indít az önkormányzat. Dr. Szalay László írásának második része az önkormányzat jövő évi fejlesztési irányairól.

Haraszti kislány a magyar rúdsport legjobbja

2018. 12. 18.

Gyermek kategóriában Gabona Nikol az idei évben nem talált legyőzőre Magyarországon. A Kőrösi iskola negyedikes tanulója heti 7 edzéssel készül a versenyekre.

Átadták Dunaharaszti főterének új ékességét

2018. 12. 11.

A Baktay tér 3/A. szám alatti épület meghatározó a városkép szempontjából, ezért a tervezéstől a megvalósításig különös gondossággal jártak el mind a tulajdonosok, mind a kivitelezők, mind az önkormányzat képviselői.

Elszaladt az esztendő - mit végeztünk 2018-ban? Dr. Szalay László írása

2018. 11. 23.

Tervek és vállalások - mi teljesült belőlük? Számvetés a polgármester tollából.

A jég hátán is megélünk!

2018. 11. 23.

Az ötlet már korábban is felvetődött, és most valósággá válik: jégpálya nyílik Dunaharasztin! Méghozzá a piactéren, december 1. és február 3. között, hétköznap és hétvégén is, mindössze 2 szünnappal (december 24-25.) Amit érdemes tudni a pálya nyitva tartásáról:

Határtalanul program - a Délvidéken jártak a hunyadis diákok

2018. 10. 09.

A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola 7. a osztálya, a Határtalanul országos program keretén belül, 2018. szeptember 13-14-15-én Szerbiába látogatott. A program célja, hogy a magyarországi iskolák tanulói ellátogassanak a szomszédos országok magyarlakta területeire, kapcsolatokat építsenek az ott élőkkel.

A kulisszák mögül - dr. Szalay László írása

2018. 09. 28.

Közösségi oldalakon látok néha olyan bejegyzést, hogy "fogalmam sincs, mit csinál az önkormányzat". A képviselő-testület döntései nyilvánosak, ezek a Dunaharaszti Hírekben is megjelennek, ezért azt gondolom, inkább a mindennapi munkánkra kíváncsi a posztoló. Hát, íme.

összesen: 1031 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11