Elfogadták a város költségvetését

2020. 02. 24.

A módosító indítványok beépítése után a képviselő-testület egyhangú szavazással fogadta el Dunaharaszti 2020. évi költségvetési rendeletét.

Ez történt a közmeghallgatáson

2020. 02. 13.

A megszokott konstruktív légkörben zajlott az idei közmeghallgatás a József Attila Művelődési Házban. Dr. Szalay László polgármester beszámolóját követően mindenki feltehette kérdéseit a város vezetőjének.

Ütem szerint épül a Felnőtt Orvosi Rendelő

2020. 02. 13.

Már a belsőépítészeti munkák folynak az újjászülető intézményben. Februárban megkezdődik a Damjanich utcai parkolósáv építése is.

Elhunyt Tornai József író, költő, a Nemzet Művésze, Dunaharaszti díszpolgára

2020. 02. 01.

Városunk nagy szülöttét 92 éves korában érte a halál.

Összefogott a város a kábítószer elleni küzdelemben

2020. 01. 31.

„Kerüld el! Állj fel! Van segítség. Nem vagy egyedül.” Az Önkormányzat kezdeményezésére megalakult a Dunaharaszti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

Fókuszban a költségvetés

2020. 01. 27.

Megtartotta idei első ülését a képviselő-testület, terítékre került a város 2020. évi büdzséje.

Felhívás HPV elleni oltáskampányra

2020. 01. 21.

Az Önkormányzat a hetedikes fiúk részére továbbra is térítésmentesen biztosítja a vakcinát. Éljenek a lehetőséggel!

Ismét Kolozsvári Kinga lett az Év Sportolója Pest megyében!

2019. 12. 24.

Ezúttal a középiskolás kategóriában nyerte el a megtisztelő címet Dunaharaszti büszkesége, a Szigetszentmiklós-Tököl SE kick-box versenyzője.

Azokból a kövekből, melyek utunkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk - dr. Szalay László ünnepi köszöntője

2019. 12. 24.

Folytatni fogjuk azokat a programokat, amelyekkel a jövő Dunaharasztiját alapozzuk meg és formáljuk tovább.

Újraindul az ingyenes korioktatás

2019. 12. 18.

Sokak kérésére az Önkormányzat ismét megszervezi a korcsolyaoktatást a piactéri pályán.

"Aláírtuk, a miénk!" - dr. Szalay László polgármester a Bezerédi lakónegyed egyhektáros területének megvásárlásáról

2019. 12. 12.

Megvan, aláírtuk, a foglalót átutaltuk – indulhat a tervezés, készülhet a koncepció a Kassák – Haraszty F. utcák sarkán fekvő egyhektáros területre, a város új közösségi terére!

Újabb egészségügyi fejlesztések Dunaharasztin

2019. 12. 12.

Az év utolsó ülésén fontos döntéseket hozott meg a képviselő-testület a helyi egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében. Mivel bevált a vérvételi hely bővített szolgáltatása, és megszűntek a várólisták, határozatlan időre meghosszabbították a partner szigethalmi laborral kötött szerződést.

Vasárnaptól szabad a jég!

2019. 11. 27.

Indul a második szezon: vasárnap nyit Dunaharaszti korcsolyapályája.

Erős volt a hétvége a Dunaharaszti Sportcsarnokban

2019. 11. 26.

Szalagavató bál, taekwondo verseny, asztalitenisz gála - mindez egyetlen hétvégén. Bepillantás a Sportcsarnok életébe, avagy: szüksége volt-e a városnak erre a létesítményre?

Így döntött a testület - további helyeket biztosít az Önkormányzat az idősek gondozóházában

2019. 11. 13.

Az Önkormányzat évek óta szerződésben áll az erőspusztai (Dunavarsány) Időskorúak Gondozóházával, ahol az eddigi kettő helyett négyre növelik a dunaharaszti idős emberek részére fenntartott helyek számát.

Így döntött a testület - idén is megépül a jégpálya Harasztin!

2019. 11. 12.

Közkívánatra: a tavalyi próbaév hatalmas siker volt, rengetegen várják a folytatást - hétfői ülésén az önkormányzat képviselő-testülete megszavazta hát a szükséges forrást.

Határtalanul - hunyadis diákok a Délvidéken

2019. 11. 12.

Képek, amik ezer szónál többet mesélnek - a Határtalanul program keretében a Kárpát-medencét járják a Hunyadi iskola diákjai. Ezúttal Szabadkán voltak, élményeiket az iskola honlapján tették közzé. Látogassanak el oda Önök is!

Folytatódik a Felnőtt Háziorvosi Rendelő építése

2019. 11. 07.

Mint korábban beszámoltunk róla, a képviselő-testület lezárta a közbeszerzési eljárást és kiválasztotta a kivitelezőt, így ütem szerint folyik az utóbbi évek legnagyobb egészségügyi beruházása Dunaharasztin.

Így tart nyitva a temető Mindenszentekkor és Halottak Napján. Módosulnak a buszjáratok is!

2019. 10. 30.

A Dunaharaszti Városi Köztemető jobb megközelítése céljából, lakossági kérésre az Önkormányzat és a szolgáltató két-két járatpár útvonalát módosítja.

Kérjük, éljen a lehetőséggel...

2019. 10. 29.

És menjen el a mellrákszűrésre, amely díjmentes, és Szigetszentmiklóson szervezi meg a kormányhivatal. Névre szóló meghívót kapnak a haraszti hölgyek, amennyiben az érintett korosztályba tartoznak.

A nemzetiségi önkormányzatok is megalakultak

2019. 10. 24.

A német, a roma és a bolgár nemzetiség Dunaharaszti közösségének meghatározó részeit képezik. Tevékenyen alakítják a város életét, önkormányzataik működését megbecsülés övezi. Október 13-án az ö testületeiket is megválasztották a regisztrált nemzetiségi szavazók.

Megtartotta alakuló ülését a képviselő-testület

2019. 10. 22.

Dr. Szalay László polgármester köszöntőjében elmondta, hogy Dunaharasztin - hasonló nagyságú települések esetében páratlan módon - újraválasztották a teljes képviselő-testületet. Ez komoly bizalmat jelent, és mindenben igyekeznek majd ennek megfelelni.

Megkérdeztük a harasztiakat - zöldterületet, sportolási lehetőséget szeretnének az Önkormányzat által megvásárolt telken

2019. 10. 11.

És uszodát, de arra az ingatlan nem alkalmas, és annak már amúgy is megvan a helye (és az engedélye is). Az Önkormányzat elkötelezett abban, hogy a város egyik legértékesebb telkét a közösségnek fogja átadni.

Vasárnap választás - a Helyi Választási Iroda közleménye

2019. 10. 10.

Tisztelt Választópolgárok! A legfontosabb tudnivalókra kívánjuk felhívni a figyelmüket az alábbi közleményben.

Hősi halottak sírjait állíttatta helyre az Önkormányzat

2019. 10. 03.

Magyarországért harcoltak, életüket adták a hazáért az első világháborúban. Fodor János és Fajta Ferenc síremlékeit Dunaharaszti Város Önkormányzata helyreállíttatta és örök időkre megváltotta a városi köztemetőben.

ELKELT!! Az Önkormányzat megvásárolta a Bezerédi terület legnagyobb telkét

2019. 10. 03.

És közösségi teret hoz létre rajta! Ki fogják kérni a harasztiak véleményét, mit szeretnének ott látni. Park, játszótér, sportpályák, futókör?... Egy biztos: itt már nem fognak lakások épülni, Dunaharaszti viszont nagyot nyert.

Gyerekek százai a Kalózhajós Játszótér megnyitóján

2019. 09. 26.

Meghökkentően sokan vettek részt Dunaharaszti legnagyobb játszóterének átadásán. Az 500 adag tejbegríz és gulyásleves percek alatt elfogyott... Az Alma együttes koncertjére már fergetegessé vált a hangulat, mintha a világ összes gyermeke nálunk adott volna egymásnak találkozót.

Kitárulkozott a Duna a harasztiaknak - ilyen volt az I. Duna-parti Piknik Party

2019. 09. 26.

Még a szervezők által sem várt tömeg, de inkább úgy mondanánk, nagyszámú, felhőtlenül szórakozó és beszélgető haraszti polgár, családok,ünneplők, kíváncsi érdeklődők népesítették be a Duna partját az első Pikniken. Megnyílt Dunaharaszti legújabb parkja, és máris nyert. Jó, hogy itt van, vigyázzunk rá.

Két nap alatt elkészült a Máv-Alsó utca felújítása

2019. 09. 18.

Volt, aki reggel még a kátyúkat kerülgetve indult munkába, este hazafelé tartva pedig egy tökéletes útpálya várta. Az Önkormányzat egy új technológiát, az aszfaltiszappal történő felületi zárást próbált ki, amely, úgy tűnik, bevált.

összesen: 1098 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11