Dunaharaszti Szivárvány Óvoda Százszorszép Tagóvoda (Dunaharaszti, Táncsics Mihály u. 33.) fejlesztése (felújítása, korszerűsítése)

PM_OVODAFEJLESZTES_2017/46 Dunaharaszti Szivárvány Óvoda Százszorszép Tagóvoda (Dunaharaszti, Táncsics Mihály u. 33.) fejlesztése (felújítása, korszerűsítése)

Támogató neve: Pénzügyminisztérium

Kedvezményezett neve: Dunaharaszti Város Önkormányzata

Projekt címe: Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében

Támogatási összeg: 44,03 millió forint

Projekt tartalma: Az épület jelenleg energetikailag elavult. A fejlesztés kiterjed a fűtésrendszer korszerűsítésére új kondenzációs kazán beépítésével és a hőleadó radiátorok cseréjével, úgy, hogy a radiátorok helyiségenkénti szabályzással legyenek ellátva. A fűtésrendszer korszerűsítésének részeként a meglévő falazott kéményt korszerű szerelt kéményre cserélnénk. A fejlesztés részeként a határoló szerkezetek – lábazatok, főfalak, födém, eresz alj – 10 cm vastagságú hőszigetelését elvégeznénk. Az energetikai fejlesztés szempontjából fontos, hogy a hőszigetelés hőhídmentes kialakítású legyen, ezért a padlásfödém és főfal szigetelések összezárása érdekében az eresz és a tetőfedés is felújításra kerül. A manzárd tető új cserép és fémlemez fedést kap és új csapadékvíz elvezető rendszer is készül. A műszakilag elavult homlokzati nyílászárókat műanyag hőszigetelő üvegezésű redőnytokkal egybeépített nyílászárókra cseréljük. Az elkészült energetikai tanúsítványok szerint, az épület jelenleg GG - „átlagost megközelítő” állapotú. A tervezett fejlesztést követően, az energetikai besorolás jelentősen javulni fog, DD - „korszerűt megközelítő” állapotra. Az épületen belüli bútorozás sem egységes, többségében ódon, cseréjük indokolt.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. szeptember 30.

Támogatási szerződés száma: PM_EUALAPELLATAS_2017/52