2024. március 28.

Visszakapja régi fényét a Duna Kemping

2018. április 23. hétfő

A haraszti gyermekek táboroztatását, a civil rendezvények megtartását szolgálja majd a sport-szigeti önkormányzati ingatlan.

Látványos fejlesztés a Sport-szigeten

Az önkormányzat újjávarázsolja a Duna Kempinget és átadja a harasztiaknak

Dunaharaszti egyik ékköve a Sport-sziget északi csúcsán elhelyezkedő Duna Kemping, ennek ellenére szinte parlagon hever napjainkban. A város vezetése úgy döntött, hogy ezen változtat és egy több ütemben megvalósuló fejlesztést álmodott meg a területre. A koncepció lényege, hogy a terület rendezését követően egy többfunkciós kiszolgáló épületet emelnek a szép, parkosított környezetbe, amely így alkalmassá válik az alábbi, kiemelten fontos közösségi célokra:

A haraszti gyerekek táboroztatása

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, összefogva sok városi civil szervezettel, az önkormányzat megbízásából évek óta megszervezi a négyhetes nyári táborát, ahol igyekszik a haraszti gyerekeknek tartalmas időtöltést nyújtani. Ennek bázisa általában valamelyik iskolában van, ami, valljuk be, nem igazán szerencsés, hiszen azért van a szünidő, hogy a gyermekek lehetőleg az iskola környékét is elkerüljék. A nyári tábor helyszíne a Sport-sziget, a Duna-part lesz, vélhetően az ifjúság és a szülők legnagyobb örömére. Az épületben kulturált körülmények között lehet majd étkezni, játszani, rossz idő esetén is kellemes időtöltést biztosít majd. A tervek szerint a mosdókat úgy alakítják ki, hogy azokat a játszóteret felkeresők és az arra sétálók is használhassák majd. Lehetőség nyílik arra is, hogy a tábort máshonnan jövő gyerekcsoportok is használhassák akár, így bevétele is lehet ebből a városnak, amit a fenntartásra fordíthatnak vissza.

A civil rendezvények kiszolgálása

Harasztin nagyon pezseg a civil élet, és ez mindenképpen örvendetes. Sok rendezvénynek, főzőversenyeknek, koncerteknek, vállalati buliknak ad otthont jelenleg a Nomád Kemping az Evezős utcában, de annak infrastruktúrája, környezete meglehetősen szegényes. A Duna Kemping kiváló helyszíne lesz majd ezeknek a közösségi eseményeknek is.

Az idei évben a tereprendezésre, a terület körbekerítésére, a tervek elkészítésére és a hatósági engedélyek beszerzésére kerül sor. A napokban kivágják azt a kb. 40, öreg és beteg fát, amelyeket a szakértők veszélyesnek minősítettek. Ezek jellemzően fűz- és nyárfák, nagy részük elszáradt már. Helyettük az önkormányzat kétszer annyit telepít majd a kemping területén (itt jegyezzük meg, hogy a szigeti parkerdőt is folyamatosan frissíti, ifjítja a hivatal, 200 facsemetét ültettek el ott az elmúlt hetekben).

Nemsokára bemutatjuk a látványterveket is, a beruházásról pedig folyamatosan beszámolunk Önöknek.

Twitter megosztás Google+ megosztás