2024. április 19.
Amióta iskola létezik a világban, a tantermi tábla elengedhetetlen eszköze az oktatásnak. Feladatokat illusztrálhatunk rajta, jegyzetelhetünk, kiemelhetjük a lényeges tudásanyagot, miközben kb. 30 szempár követi a mozdulatokat és a füzetekbe bekerül az információ.

2020-ban, amikor a gyerekek digitális írástudása olyan alapvető, mint pár évvel ezelőtt a filctoll használata, nagyon fontos, hogy a tanulók olyan eszközöket kapjanak, melyek érdekesek, felkeltik a figyelmüket és kihasználja az online felületek interaktív, izgalmas lehetőségeit.

A Baktay Ervin Gimnázium azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy segítsünk digitális rajztáblák beszerzésében. Anyagi lehetőségeink ebben az időszakban sajnos szűkössé váltak a járványhelyzet miatt elvont források miatt, de az ún. „polgármesteri tartalékból” tudjuk támogatni öt darab digitális taneszköz beszerzését.

A Wacom digitális rajztáblák segítségével „online” tábla hozható létre, mellyel lehetőség nyílik arra, hogy a „táblára” írt tanári magyarázat azonnal megjelenjen a tanulók képernyőjén is.

A tananyagot így közösen tudja feldolgozni az osztály, az ötleteket gyorsan és könnyen átadhatják egymásnak a résztvevők. Fontos segítség lesz a tábla az online beadott dolgozatok javításához is, ami nagyban növeli a tanóra hatékonyságát.

Örülünk, hogy segíthetünk, használják egészséggel – szó szerint!

Dr. Szalay László polgármester

Twitter megosztás Google+ megosztás