Sajnos még mindig vannak, akik műanyagot, szemetet, rongyot, kezelt bútorlapot égetnek el az otthoni kazánban, súlyosan károsítva mindannyiunk egészségét.

Dunaharaszti Város Önkormányzata két évvel ezelőtt tiltotta meg az avar és a kerti hulladék elégetését, mondhatni, korát megelőzve, mert 2021. január 1-től az Országgyűlés törvényben döntött erről (igaz, a Kormány a veszélyhelyzet idejére a döntés jogát visszaadta az önkormányzatoknak). Most az otthoni kazánokban, kályhákban mindenféle káros hulladékot elégető személyekkel szemben lép fel a város. Igaz, az ilyenfajta környezetszennyezés nem helyi hatáskör, de a Városi Rendészet közterület-felügyelői fel fogják deríteni, kik azok, akik a levegőnket mérgezik, figyelmeztetik őket, majd, ha ez nem vezet eredményre, eljárást kezdeményeznek az illetékes kormányhivatalnál.

Erre a környezetkárosításra a szegénység sem lehet elegendő magyarázat, a város költségvetésében külön keret áll rendelkezésre tüzelőtámogatásra, ezt sokan igénybe is veszik.

A bírság mértéke akár 300.000,- forint is lehet, és ismételhető.

Vigyázzunk egymás egészségére!

 

Twitter megosztás Google+ megosztás