2024. március 28.

Mentési Pont Dunaharasztin

2016. szeptember 8. csütörtök

Nemrégiben adták át városunkban a Mentési Pontot, amely Dunaharaszti Város Önkormányzata és az Országos Mentőszolgálat együttműködésében valósult meg. Sok kérdés merült fel városunk lakóiban ezzel kapcsolatban, ezért most "tisztába tesszük", milyen szolgáltatást nyújt az innen induló mentőautó.

Nos, pontosan olyat, mint az összes többi az országban, az előrelépés az, hogy ennek az autónak a bázisa itt van nálunk, a Damjanich u. 23. szám alatti orvosi rendelő udvarán. Egészen pontosan: reggel 7 és este 19 óra között van itt a kiindulópont, innen startol el a kocsi, ha hívás van, és ide tér vissza ebben az időszakban. Így, ha éppen itt tartózkodik az autó, és Harasztiról jön a segélykérés, jóval előbb odaér, mintha a legközelebbi mentőállomásról indulna.

A mentőpont önkormányzatunk és az Országos Mentőszolgálat összefogásával valósult meg. Előtetőt építettünk a fedett várakozás érdekében, a kerítés áthelyezésével és a térburkolat kiépítésével lehetővé tettük a gyors, akadálymentes és biztonságos kihajtást. Létrehoztunk egy elektromos kültéri csatlakozási helyet, ami biztosítja a bent álló mentőautó berendezéseinek töltését. Gondoskodtunk a személyzet pihenéséhez szükséges kulturált környezet kialakításáról is.

Reméljük, hogy mindez csak az első lépés afelé, hogy egyszer majd egy komplett mentőállomással gazdagodjon Dunaharaszti.

A mentőpont hívószáma, akárcsak a mentőké általában: a 104-es!

Twitter megosztás Google+ megosztás