2024. április 25.
Sokan kérték, így az önkormányzat úgy döntött - kihasználva a városban jelen lévő útépítési kapacitást -, hogy megépíti az utat Soroksár irányában, így a múlté immár a Millenniumi utca gidres-gödrös, nehezen járható utolsó szakasza.

Az útszakasz és a csatlakozó vízelvezetés a városhatárig elkészült, így azt már birtokba is vehették a közlekedők.

*

Elkészült a Temető utca felújítása

Visszakapták a közlekedők a Temető utcát – bár csak néhány olyan nap volt csupán (a szőnyegezés időszaka), amikor a járműveknek el kellett kerülniük a beruházással érintett útszakaszt. A kivitelezők példás szervezettséggel és gyorsasággal végezték el a munkát, amelynek során 830 méter útszakasz újult meg átlagban 6 méter szélességben, a Földváry utcától a vasúti átjáróig. Az Önkormányzat felújíttatta a Baktay Ervin utca becsatlakozó szakaszát is, a Mese Óvoda előtt. Az út kétoldali szegéllyel és padkával, valamint a vízelvezető rendszerrel együtt épült meg. Az óvoda előtt egy kerékpártárolót is elhelyeztek.

A beruházás mintegy 150 millió forintos költségének több, mint 60%-át pályázati forrásból, a fennmaradó részt pedig saját kereteiből valósította meg az Önkormányzat.

A tervek szerint még az idei évben új burkolatot kap a Móricz Zsigmond utca is, és a járdaépítési programot is folytatják, a kijelölt célterület a Némedi út déli oldala és az Andrássy út (szintén a déli oldal).

Twitter megosztás Google+ megosztás