2024. március 19.

Kolozsvári Kinga Európa-bajnok!

2017. szeptember 12. kedd

Dunaharaszti büszkesége, a Szigetszentmiklós-Tököl SE utánpótláskorú versenyzője a szkopjei európa-bajnokságon képviselte a magyar színeket, és kick-light kategóriában végigverte a kontinenst.

Az alábbiakban Gnyálin Istvánnak, Kinga edzőjének beszámolóját olvashatják a fényes sikerről (a lenti képen ő látható Kinga mellett):

Kedd: Kinga kick-light szabályrendszerben a 8 kőzé jutásért vívott küzdelemben, főlényes győzelmet aratott, az orosz Shadskaja Elena ellen.Szerda: Kinga light-contact szabályrendszerben 1:2 arányban vesztett az olasz Tombini Elena ellen. Tanulság az, hogy a vezetés megszerzése után nem szabad kiengedni a kezünkből a győzelmet.

Nem volt sok időnk búslakodni a vesztes meccs miatt, mert egy órával később a kedvenc kick-light szabályrendszerben kellett megküzdeni a legjobb 4 közé jutásért az angol Thomas Ava ellen. Kingát sikerült felpörgetni az angol ellen, nagy csata kezdődött, hisz az éremért folyt itt már a küzdelem. Kinga határozott és kemény csatában diadalmaskodott, így holnap a döntőbe jutásért a lengyel Pietka Anna ellen lép a küzdőtérre.

Csütörtök: Az elődöntőre sikerült Kingát feltüzelni, végig nagy nyomás alatt tartotta lengyel ellenfelét, sok pontot szerezve, végül idő előtti TKO-val győztünk. A döntőben az olasz Dagostino Alessia lesz az ellenfelünk.

Pénteki döntő: Precíz felkészülésnek köszönhetően, a kidolgozott taktika jól működött, mivel „start cél győzelmet” aratva magabiztos 3:0-ás pontozással Európa bajnok lett Kolozsvári Kinga!

Köszönetet szeretnénk mondani a támogató városoknak, szponzoroknak és a klub sikereiért dolgozó edzők, vezetők és szülők kemény munkájáért.

Gnyálin István SE elnök

Twitter megosztás Google+ megosztás