2024. április 20.
Dunaharaszti életében különösen nagy jelentőséggel bír az a beruházás, amihez szeptember elején lát hozzá az önkormányzat: kibővítik és teljesen felújítják a Damjanich u. 32. sz. alatti felnőtt háziorvosi rendelőt. A munkálatok ideje alatt az épületből mindenki elköltözik, ezért az Önök számára fontos információkat az alábbiakban - a cikk végén, egy csatolt fájlban - összefoglaljuk.

Tisztelt Dunaharasztiak!

Önkormányzatunk az elmúlt években sokat tett azért, hogy fejlessze a város egészségügyi alapellátását. Növeltük a háziorvosi, házi gyermekorvosi és a védőnői körzetek számát, így több szakember áll az Önök rendelkezésére, és fontos infrastrukturális beruházásokat hajtottunk végre. Most azonban egy fontos mérföldkőhöz érkeztünk.

Úgy döntöttünk, hogy teljes körűen megújítjuk, sőt, kibővítjük a Damjanich utca 32. szám alatti Felnőtt Orvosi Rendelőt. Elkészítettük a terveket, elindultunk és nyertünk az egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztését célzó pályázaton, a képviselő-testület megszavazta, ezáltal hozzátette a szükséges saját forrást, így megindulhat a munka. A tervezett bővítés során kialakítjuk és beépítjük a tetőteret, ahol új rendelő helyiségeket alakítunk ki, valamint átépítjük és felújítjuk a földszinti rendelőket. Megépítjük a tetőtérbe vezető lépcsőt és liftet. A munkálatok előreláthatólag kilenc hónapig tartanak, ezt követően a mai kor színvonalához méltó körülmények fogadják majd mind a betegeket, mind az orvosokat.

A beruházás megvalósítása alatt az épületben működő egészségügyi alapellátásokat végző szakemberek ideiglenesen más helyiségekben látják el feladataikat 2018. szeptember 3-tól. Az átköltözéseket úgy bonyolítjuk le (hétvégén), hogy egyetlen rendelési nap se maradjon el. A minél zökkenőmentesebb átállás érdekében készítettük el ezt a kis kiadványt, amiben minden hasznos információt megtalálhatnak.

Köszönöm megértésüket és türelmüket!

Dr. Szalay László polgármester

 

 

 

Kapcsolódó fájl: fájl letöltése
Twitter megosztás Google+ megosztás