Új, hatcsoportos óvoda épül a Bezerédi lakóterületen, Dunaharaszti Város Önkormányzata és a Református Egyház példás összefogásával. Az igazi nyertesek a haraszti gyerekek lesznek, hiszen a lehető legkorszerűbb körülmények fogadják majd őket.

Újabb gyermekintézménnyel gazdagodik a Bezerédi lakóterület, ahol talán a legtöbb gyermek él a városban. A Szivárvány Óvoda felépítése, valamint a nagyszabású játszótéri fejlesztés után ismét óvodaépítésen van a sor: 150 gyermek elhelyezésére alkalmas, korszerű intézménnyel bővül a város.

Hogyan jöhetett mindez létre? Háromoldalú összefogással: az egyház építkezni akart, a város rendelkezett – első lépcsőben még nem elegendő nagyságú – területtel, a Paál László utcai ingatlan tulajdonosa pedig hajlandó volt eladni a még szükséges területrészt (és így átterveztetni saját projektjét). Dr. Szalay László polgármester tárgyalásai során minden lényeges kérdésben megegyezett Faragó Csabával, a Dunaharaszti Református Gyülekezet lelkészével, a presbitériummal, valamint mindazokkal, akik az egyház projektjeit gondozzák. A város 45 millió forintért területet vásárol, majd az ezzel kiegészült, 5000 m2-es ingatlanát odaajándékozza az egyháznak, amely saját forrásaiból felépíti rajta a hatcsoportos óvodát (a beruházás költéségét előzetesen kb. 600 millió forintra becsülik), és üzemelteti azt. Az új intézménybe mindenkit szeretettel várnak, vallási hovatartozásra tekintet nélkül.

Igazi win-win szituációként jellemezte az ügyletet a polgármester. Most már a szakembereken a sor, hogy téglába és kőbe foglalják a nemes szándékot, amit az összefogás teremtett meg.

Twitter megosztás Google+ megosztás