2024. április 25.
Ülésezett az Operatív Csoport. Dr. Szalay László polgármester közleménye.

Tisztelt Dunaharasztiak!

A Dunaharaszti Operatív Csoport 2020. március 14-én két kibővített ülést tartott, amelyeken részt vettek az Önkormányzat intézményeinek vezetői. Az esti órákban megtartott ülésen a következő döntések születtek:

Mindannyiunk elsődleges érdeke, hogy a kialakulóban lévő járvány terjedését megakadályozzuk, és minél előbb visszatérhessen az élet a rendes kerékvágásba. Ennek érdekében:

1. A dunaharaszti óvodákban és bölcsődékben március 16-ától, hétfőtől kezdve rendkívüli szünetet rendelek el. Kizárólag azokat a gyermekeket fogadjuk, akiknek mindkét szülője olyan munkakörben dolgozik, amely a jelenlegi helyzetben nélkülözhetetlenné teszi őket (egészségügy, rendvédelem, katasztrófavédelem).

2. A József Attila Művelődési Házban minden klubtevékenységet, civil és saját rendezvényt felfüggesztünk. Ez alól csak a falugazdász ügyfélfogadása jelent kivételt.

3. A Laffert Kúriában minden, előre meghirdetett rendezvény és esemény elmarad, ez alól csak a már előre leegyeztetett esküvői szertartások jelentenek kivételt.

4. A Városi Könyvtár kizárólag a kölcsönzési alapszolgáltatást látja el, az összes, előre meghirdetett rendezvény, esemény elmarad.

5. A hátrányos helyzetű, és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára az Önkormányzat étkeztetést biztosít, hasonlóan a szünidei gyermekétkeztetés rendszeréhez. Ennek összehangolása a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjének feladata.

6. A játszóterek egyelőre nyitva maradnak, de azokat mindenki csak saját felelősségre használhatja. Az eszközöket naponta többször fertőtlenítjük.

Dunaharaszti, 2020. március 14. 22.30 óra

Dr. Szalay László polgármester

Lehel Endre alpolgármester

Kiss Gergely jegyző

Dr. Válóczi-Hirják Gabriella aljegyző

Minden fenti intézkedés hatályba lépett, és visszavonásig érvényes. Minden fenti intézkedést a törvényben meghatározott jogommal élve, polgármesteri hatáskörben hoztam meg.

Köszönöm megértésüket és türelmüket!

Dr. Szalay László polgármester

 

 

Twitter megosztás Google+ megosztás