2024. március 19.
Akkor most megmutatjuk

Ezt tudja majd a Városi Sportcsarnok

2017. március 21. kedd

Címkék: Sportcsarnok
Megkezdődött az építkezés az önkormányzat telkén, az Alsónémedire vezető út mellett. Íme a műszaki paraméterek és a látványtervek!

A sportcsarnok építésének az ötlete 2015 év elején merült fel, amikor a Dunaharaszti Munkás Testedző Kör (DMTK) elnöksége javasolta a város vezetésének, hogy a Társasági adókedvezmény lehetőségének kihasználásával érdemes lenne a 8230 helyrajzi számú, 68.085 m2 területű önkormányzati tulajdonban lévő, egyébként is sportfejlesztésre szánt ingatlan egy részén megvalósítani egy sportcsarnok beruházást. A Társasági adókedvezmény lehetőségét az utánpótlás neveléssel foglalkozó látvány-csapatsport egyesületek tudják igénybe venni, így a konkrét javaslata a DMTK-nak az volt, hogy biztosítsa a város a feltételeket ahhoz, hogy pályázni tudjanak a Magyar Kézilabda Szövetségnél egy szabványos kézilabdapálya befogadására alkalmas létesítmény megvalósítására.

A város vezetése, a képviselő-testület, a Polgármesteri Hivatal és az egyesület közös gondolkodásának és munkájának eredményeként elkészültek az engedélyezési és kiviteli tervek, megkapta a teljes beruházás a hatósági engedélyeket, beadásra kerültek határidőben a pályázatok, és megszülettek a jóváhagyó döntések az Önkormányzat és a Magyar Kézilabda Szövetség részéről is.

2016 év végére a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás során kiválasztásra került a kivitelező, akivel a vállalkozási szerződést a DMTK megkötötte.

A közel 800.000.000,- Ft összköltségű beruházás 50%-át Dunaharaszti Város Önkormányzata finanszírozza. A vállalkozási szerződés értelmében a kivitelezés befejezési határideje 2017. december 15-e.

Az épület telepítése a Némedi út és Napsugár utca találkozásánál, 35m-es előkerttel történik, a szintek beépítési területe összesen 2800 m2. A bejárat a Napsugár utca felől kerül kialakításra. A kézilabda pálya egyik oldalán egy 500 fős lelátó létesül, ami alkalmassá teszi az épületet városi rendezvények lebonyolítására is. A főbejáraton az aulába fog érkezni a látogató, ami egy üvegfallal közvetlen vizuális kapcsolatban lesz a pályával és innen is lesz lehetőség feljutni a nézőtérre, illetve az öltözőkhöz. Az aulában büfé, ruhatár, és szociális helyiségek kerülnek kialakításra és innen lesznek elérhetők az emeleti iroda és küzdősport edző területek is.  Az épülethez tartozó öltözőblokk egy földszintes tömegben kerül elhelyezésre, mely a parkolók felől egy sportolói bejáraton keresztül is közvetlenül megközelíthető lesz. A sportcsarnok környezetében térvilágítással ellátott 140 férőhelyes parkoló és 3 buszparkoló épül.

 

A kivitelezőnek a munkaterület január végén átadásra került, de az időjárás miatt az érdemi munkák február közepén kezdődtek. Az építési területet a vállalkozó már lehatárolta, megtörtént a kitűzése az előre-gyártott szerkezeti elemeket fogadó tömbalapoknak és az öltöző és bejárati rész sávalapjainak. A kitűzést követően megkezdődtek a földmunkák, elkészültek az alapozási munkákhoz a talajjavító rétegek, a vasszerelés, a vasalatok elhelyezése, az előre-gyártott tömbalapok beemelése és a sávalapok betonozása.

A kivitelezési munkák készültségéről igyekszünk folyamatosan hírt adni és őszintén reméljük, hogy az év végére elkészülő új „Városi Sportcsarnok” nagyon sok örömet fog okozni nem csak a versenysportot kedvelőknek, de a szabadidő sportok szerelmeseinek is, és sok-sok olyan rendezvénynek ad majd otthont, amelyek segítenek igazán összetartó közösséggé formálni városunkat.

Barabás Emőke beruházási csoportvezető, Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda

Twitter megosztás Google+ megosztás