2024. március 28.
Címkék: Sportcsarnok
Szalagavató bál, taekwondo verseny, asztalitenisz gála - mindez egyetlen hétvégén. Bepillantás a Sportcsarnok életébe, avagy: szüksége volt-e a városnak erre a létesítményre?

Címlapon: a Baktay Ervin Gimnázium végzőseinek tánca

Végigélve/végignézve az elmúlt hétvégét, azt hiszem, a válasz nem lehet kétséges. Kevesen ismerik ennek az önkormányzati intézménynek a mindennapjait, belső életét, álljon hát itt egy rövid krónika. Szóval, csütörtök este tízig a szokásos edzések, az éjszakai órákban takarítás, majd egy kevéssé ismert, de nagyon fontos munkafázis: a szőnyegezés következik. Ennek során speciális borítással látják el a küzdőteret, hogy megóvják a sérülésektől egy olyan rendezvény esetén, amelyen utcai cipővel jelennek meg a résztvevők.

Nos, a péntek egy ilyen különleges eseménnyel telt, olyannal, amely sok haraszti család életében bír kitüntetett fontossággal. A Baktay Ervin Gimnázium diákjainak szalagavató báljáról van szó, melynek először adott otthont a város új sportcsarnoka. Hatalmas sikerrel, tegyük hozzá, mert a bálról mindenki elégedetten távozhatott, azzal a jó érzéssel, hogy nem kell mostantól egy ilyen esemény miatt mondjuk Csepelre utazni, és a csarnok valóban kiváló házigazdának bizonyult.  De térjünk vissza az időrendi sorrendhez: délelőtt színpadtechnika, beállás, díszítés, este 9-ig buli, 7-800 fővel, tízkor zárás és mély levegő, aztán persze takarítás, szőnyegfelszedés, mert másnap új nap és új rendezvény jön.

A bált követő "szülői tánc"

Szombat reggel 6 óra, már szállingóznak az országos taekwondo verseny résztvevői, alakul a küzdőtér, ismét megtelik a nagyterem. Nagy csaták zajlanak 10-től este 7-ig, dr. Szalay László polgármester megnyitója után egymásnak feszülnek a versenyzők. Aztán takarítás éjszakába nyúlóan, hiszen vasárnap is tele lesz a csarnok.

Taekwondo verseny: tele a küzdő- és a nézőtér is

A hét utolsó napja a pingpongosoké, a Nádor Egyesület hagyományos versenyére kerül sor, melyet haraszti családoknak rendeznek meg. Igazi fieszta van, gyerekek, felnőttek ragadnak ütőt, remek a hangulat, jól telik az idő.

Pingpongverseny (köszönet a Nádor Egyesületnek)

És ismét itt az este. Zárás után takarítás... a többit már ismerik. Sietni kell annak a hat önkormányzati dolgozónak, aki ezt a hétvégét végigcsinálta, mert másnap újra edzések jönnek...

Twitter megosztás Google+ megosztás