2024. április 23.
Több teherautónyi, bontásból származó hulladékot borítottak le ismeretlenek az 51-es út keleti oldalán. A Városi Rendészet közterület-felügyelői adatgyűjtésbe kezdtek, majd pedig napokon át figyelték a területet. Sikerrel jártak: meglett az elkövető.

Rendkívüli energiákat fektetnek az Önkormányzat rendészei az illegális hulladéklerakatok eredetének felderítésébe. Az utóbbi időben többször is sikerrel jártak, felhasználva a nemrég beszerzett, áthelyezhető kamerákat éppúgy, mint a hulladékból nyert adatok felhasználását; folyamatosan járőröznek, de sokszor napokon át figyelik az elkövetők által kedvelt helyeket.

Ez az eset azonban még őket is megdöbbentette. Hatalmas mennyiségű, épületbontásból származó hulladékot fedeztek fel a Déli Iparterület közelében. Az adatgyűjtés során segítségükre voltak a környékbeli cégek is, majd figyelőszolgálatot állítottak fel, és tettenérték a teherautót. Gyorsan fény derült a megbízó személyére is, akit a jegyző azonnal a Polgármesteri Hivatalba idézett.

A Hivatal a szükséges jogi lépéseket megtette, ezeken túl a hulladékot lerakóba kell szállítania az elkövetőnek, amit igazolnia kell.

Nagyon fontos, hogy a lakosság is segítse a Városi Rendészet munkáját. Köszönjük, ha bejelentéseket tesznek az illegális szeméthalmokról, de ezeket mind ismerjük. Viszont, ha bármilyen értesülésük van az elkövetőkről, azt mindenképpen osszák meg velünk az 504-411-es telefonszámon, vagy a matyasjozsef@dunaharaszti.hu címen! Köszönjük.

Twitter megosztás Google+ megosztás