A Képviselő-testület még 2015-ben úgy döntött, hogy bővíti a gyermekorvosi rendelőt. Ennek oka az örvendetesen megnövekedett gyermeklétszám volt, ami miatt már nem három, hanem négy házi gyermekorvos praktizál a városban. A bővítés érdekében az önkormányzat megvásárolta a korábban gyógyszertárként és nyelviskolaként működő ingatlanrészt.

Az épület mögött, az udvarban nagyon rossz műszaki állapotban lévő használaton kívüli bérlakások voltak, így azok bontásáról is döntött a képviselő-testület.
Az utóbbi években már nagyon szűkössé vált az orvosi rendelők váróterme. Sajnos egy-egy járványos időszakban a lépcsőn is ültek a szülők a gyermekeikkel.
A volt gyógyszertári területet úgy sikerült átalakítanunk és felújítanunk, hogy megtartottuk a gyermekorvosi rendelő jelenlegi főbejáratát, ahonnan így a Dr. Gellért Zsuzsanna részére átadott új rendelőt is meg lehet közelíteni a földszinten. A 24,59 m2 területű orvosi rendelőhöz kialakítottunk egy 24,1 m2 területű várótermet, kényelmes várószékekkel. Kialakítottunk egy, a főbejárattól teljesen elkülönített fertőző beteg fogadórészt, ahol kaputelefonnal lehet bejelentkezni a gyermekorvosokhoz. A fertőző beteg váróhoz és rendelőhöz egy önálló vizesblokkot is kiépítettünk, így teljes körűen biztosítva azt az előírást, hogy a fertőző beteg ne találkozzon az egyéb betegségekkel érkező gyermekekkel.  A váróterem és a rendelő homlokzati nyílászáróit betekintést gátló fóliával láttuk el és megoldottuk a helyiségek hűtését is, annak érdekében, hogy a nyári meleg napokon is kellemes komfort érzetet tudjunk biztosítani.  
A szociális bérlakásokat elbontottuk, a jobb oldani szomszéd felé kerítéssel zártuk le a területet. Murvás parkolót alakítottunk ki annak érdekében a belső udvarban, hogy a dolgozók és a szülők is az ingatlanon belül tudják elhelyezni gépjárműveiket. A telek zöldfelületeit is igyekeztünk bővíteni néhány cserje és bokor elültetésével. A kihajtás segítésére, a gyalogosok védelmében a kapunál tükröt fogunk elhelyezni, illetve kihelyezésre kerül a belső parkolást jelző tábla is.

További képek az elkészült beruházásról:


 

Twitter megosztás Google+ megosztás