2024. április 20.
Címkék: Okos Haraszti
Az önkormányzat OKOSHARASZTI néven programokat indít annak érdekében, hogy elősegítse az innovatív, újszerű gondolatok, megoldások elterjedését a városban.

Tisztelt Dunaharasztiak!

Amint korábbi, évnyitó írásomban is jeleztem ezeken a hasábokon, az önkormányzat OKOSHARASZTI néven programokat indít annak érdekében, hogy elősegítse az innovatív, újszerű gondolatok, megoldások elterjedését a városban.

A képviselő-testület februári ülésén úgy döntöttünk, hogy együttműködve a Helen Doron Nyelviskolával, felkaroljuk azokat a tehetséges gyerekeket, akik nehéz anyagi körülmények között élő családokban nevelkednek, ezért nem tudnak bekapcsolódni a nyelvtanulásba 6-8 éves korukban.

Az Önkormányzat átvállalja öt tehetséges, de rászoruló kisiskolás gyermek angoltaníttatásának költségeit, a nyelviskola pedig ugyanezt vállalja három gyermek esetében.

Döntöttünk arról is, hogy együttműködési megállapodást kötünk a Merlin Ház Nonprofit Kft.-vel. A Merlin haraszti székhelyű és központú vállalkozás, amely városunkban évek óta sikeres tevékenységet végez a tehetséggondozás területén. Munkájuk hiánypótló, ugyanakkor előremutató, hiszen a jelen és a jövő legfontosabb ágazata, az informatika, a programozás, a robotika ismereteit oktatják és adják át a diákoknak, iskolán kívüli oktatás keretében. Sikeres rendezvényeikről már többször beszámoltunk.

Az Önkormányzat a jövőben elősegíti, hogy a Merlin Ház rangos rendezvényeket (pl. robotika-. programozó versenyek) hozhasson Dunaharasztiba. Elősegítjük, hogy minél több hátrányos helyzetű, de tehetséges gyermek vehessen részt a korszerű ismeretek iskolán kívüli elsajátításában, a városi és távolabb megrendezendő versenyeken, a nyári táborokban.

Dr. Szalay László polgármester

Twitter megosztás Google+ megosztás