2024. április 16.
A Baktay tér 3/A. szám alatti épület meghatározó a városkép szempontjából, ezért a tervezéstől a megvalósításig különös gondossággal jártak el mind a tulajdonosok, mind a kivitelezők, mind az önkormányzat képviselői.

A Suri Ház (az elnevezés a tulajdonosokra, Dunaharaszti egyik ismert családjára utal) szűk egy év alatt készült el, és létrejött benne mindaz, ami méltóvá teszi arra, hogy a város főterének hangsúlyos épülete legyen. A legkorszerűbb anyagokból épült, látványos küllemű, de szervesen illeszkedik a Baktay tér képéhez. Mintegy lezárja annak délkeleti sarkát, ugyanakkor meg is nyitja a Dózsa György út felé. Alsó szintjén magas minőséget képviselő üzletek találhatók, míg a felső szinten lévő lakásokat cégeknek, irodáknak tervezik bérbeadni (ezzel kapcsolatos infók lejjebb), a tulajdonosoknak ugyanis az a törekvése - és ez találkozik a város vezetésének szándékaival is -, hogy magas szintű szolgáltatásokat vonzzanak be a város közepére. Az udvarban megnyitnak ugyanakkor egy, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt fogászati magánrendelőt is.

A ház előtti közterületet a kivitelezők szintén átadták, így ott megindulhatott a forgalom. Az épület este díszkivilágításban látható, érdemes megnézni!

Twitter megosztás Google+ megosztás