2024. április 25.
Az új intézmény példás összefogással valósult meg

Ünnepélyesen átadták Dunaharaszti új iskoláját

2015. december 21. hétfő

Dr. Szalay László polgármester az új intézményt bemutatva elmondta: a kormány által száz százalékban finanszírozott felújítás 290 millió forintba került. Ehhez az önkormányzat mintegy 50 millió forintot tett hozzá, ebből fedezték egyebek mellett az útépítést, a közvilágítás kiépítését, buszjáratok indítását. Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte: a több mint 300 millió forintos beruházás teljes egészében hazai forrásból valósult meg. Megjegyezte, az a cél, hogy a gyerekek ne zsúfolt, rossz állapotú épületekben tanuljanak, és saját településük iskoláiba járhassanak.

Az államtitkár elmondta: a dunaharaszti fejlesztés hosszú távon szolgálja a gyerekek biztonságos iskoláztatását, amihez arra is szükség volt, hogy a településnek legyen jövőképe.
A Budapest környéki települések agglomerációs helyzetük miatt uniós forrásoktól estek el, alig jutottak fejlesztési pénzekhez - emlékeztetett.
A kormány külön költségvetési forrásfedezetet hozott létre a köznevelési infrastruktúra fejlesztésére: évente mintegy 3 milliárd forint fordítható tantermekre, 3 milliárd tornatermekre és 3 milliárd tanuszodákra - emelte ki.
Pánczél Károly, a térség országgyűlési képviselője egyebek mellett a példaértékű összefogásra hívta fel a figyelmet az ünnepségen.
Az egykor kollégiumként működő, most újjászületett épületben tíz tanterem, két csoportszoba, több fejlesztőszoba és nevelő-tanácsadó, valamint étkező kapott helyet. Az iskolát öt első osztály vehette birtokba.
Az ünnepségen az első osztályosok adtak műsort, majd Czunyiné dr. Bertalan Judit és dr. Szalay László átvágták az avatószalagot.
 

Twitter megosztás Google+ megosztás