2024. április 18.
Kávéval, süteménnyel várják a véradókat

Véradás - ünnepi hangulatban

2015. december 15. kedd

A Magyar Vöröskereszt Dunaharaszti Szervezete 2015. december 21-én hétfőn, 13.00–18.00 óra között „KÁVÉHÁZI VÉRADÁS” címmel különleges hangulatú véradó napot szervez a Dunaharaszti József Attila Művelődési Házban.

Az eseményre legalább 70 fő véradót várunk, és így közel 210 vérre, vérkészítményre szoruló betegen segíthetünk.
 Az MVK Dunaharaszti Szervezete a helyszínen a Véradókat vendégül látja egy illatos kávéra, finom süteményekre, valamint ajándékokkal lepi meg őket!
 
Manapság legfeljebb a nagyszülők, szülők élménybeszámolóiból ismerhetik a fiatalok, hogy milyen is volt a véradások hangulata anno.  Régebben a véradás összetartozást szimbolizáló, vidám társasági esemény volt: a véradók egyszerre ünnepelték egymást, és azokat a beteg embereket, akik nekik köszönhetően kapnak új esélyt az életre.
A KÁVÉHÁZI VÉRADÁS megszervezésével az a MVK Dunaharaszti Szervezete szeretné felidézni e régi események hangulatát, s egyúttal felhívni a figyelmet a véradás jelentőségére, összetartó, közösségformáló erejére. A rendezvényre látogató önkéntes véradók egy vidám karnyújtással a késő őszi, téli vérkészlet gyarapodásához járulhatnak hozzá. Jutalmuk nem marad el, hiszen a helyszínen vért adókat egy illatos kávéval, friss, ízletes süteménnyel vendégelik meg a szervezők a  Dunaharaszti Önkormányzat és a MVK Szigetszentmiklósi Területi Szervezet támogatásával.
A  VÉRADÁSra régi és első véradókat, hozzátartozókat, barátokat, ismerősöket, gyerekeket, felnőtteket egyaránt szeretettel várunk.
A véradáshoz eredeti TAJ és lakcímkártya, valamint személyi igazolvány szükséges.


 Véradó lehet, aki:
•    18 – 60 év közötti
•    több, mint 50 kg
•    eredeti TAJ kártyával és lakcím-kártyával, valamint személyi igazolvánnyal rendelkezik
•    általános közérzete jó, egészségesnek érzi magát
 

Twitter megosztás Google+ megosztás