2024. április 18.
Ülést tartott a képviselő-testület

Visszavonták a hulladék-hasznosító ügyében hozott határozatot

2015. augusztus 17. hétfő

A képviselők úgy döntöttek, nem módosítják a Település-rendezési Tervet.

Mint ismeretes, a Loacker Holding Kft. Dunaharasztin, a Déli Iparterületen kívánta megvalósítani hulladékkezelő telepét. A telep amellett, hogy jelentős adóbevétellel és munkahelyekkel is gazdagította volna a várost, az előzetes hatástanulmányok alapján megfelelt a szigorú környezetvédelmi előírásoknak.

A cég ezért meg kívánt vásárolni egy területet, amelyet egy földút szel keresztül. Ahoz, hogy ez a terület a beruházás alkalmas helyszíne legyen, a képviselő-testületnek módosítania kell hatályos Teleplüés-rendezési Tervét.

A lakosság egy jelentős csoportja azonban jelentős környezeti károktól tartva kinyílvánította, hogy nem szeretné, ha városunk területén ilyen tevékenység folyna. Bemutattak olyan szakmai anyagokat is, amelyekkel véleményüket alá kívánták támasztani. Képviselőikkel a város vezetése több alkalommal találkozott, legutóbb a művelődési házban tartott fórumon hangzottak el a különböző álláspontok.

Dr. Szalay László polgármester ezt követően úgy döntött, hogy hétfő 14 órára rendkívüli képviselő-testületi ülést hív össze. Itt azt az előterjesztést tette, hogy - megismerve és figyelembe véve a lakosság véleményét és azt a tényt, hogy felmerültek olyan kérdések, amelyekre a város vezetése nem kapott megnyugtató választ - a képviselő-testület vonja vissza azt a határozatát, amellyel a Település-rendezési Terv módosításáról döntött a szóban forgó ingatlan vonatkozásában.

A képviselők megszavazták az előterjesztést, egyben visszavonták előző határozatukat.

Twitter megosztás Google+ megosztás