2024. április 23.
Felálltak a bizottságok, megválasztották az alpolgármestereket

Meghozta a működéséhez szükséges személyi döntéseket a képviselő-testület

2014. október 27. hétfő

Az október 12-én megválasztott képviselő-testület már második ülését tartotta meg. Meghozták azokat a személyi döntéseket, amelyeket az önkormányzati törvény és a Szervezeti és Működési Szabályzat előír.

Az ülés elején a képviselők meghatározták a képviselői tiszteletdíj és költségtérítés mértékét, majd dr. Szalay László polgármester személyi javaslatai alapján titkos szavazással megválasztották az alpolgármestereket: Dr. Bereczki Sándor Pétert, Karl Józsefet és Lehel Endrét. Mindhárom jelöltet egyhangú igennel támogatta a képviselő-testület. A testület meghatározta az alpolgármesterek tiszteletdíját és költségtérítését, ezt követően került sor eskütételükre.
A következő napirendi pontként a képviselő-testület – szintén titkos szavazással - megválasztotta a bizottságok elnökeit. Ennek alapján
az Oktatási, Művelődési és Sport Bizottságot Hajdú Zsolt,
a Pénzügyi Bizottságot Kücsön Sándor,
a Szociális és Egészségügyi Bizottságot Horváth Jenő,
a Városfejlesztési, Közbiztonsági és Környezetvédelmi Bizottságot Fényes István,
a Vagyonnyilatkozat-nyilvántartó és Ellenőrző Eseti Bizottságot Kücsön Sándor
vezeti majd. A jelölteket a testület túlnyomó többséggel támogatta, csak a Pénzügyi-, illetve a Szociális és Egészségügyi Bizottság esetében akadt egy-egy ellenszavazat.
Ezután került sor a bizottságok képviselő, illetve külső tagjainak megválasztására. A szavazás alapján a bizottságok összetétele az alábbiak szerint alakul:
Oktatási, Művelődési és Sport Bizottság:
Hajdú Zsolt elnök
Drscsákné Kerekes Gabriella
Gerber Ferenc
Horváth Jenő
Pékó Zoltán képviselő tagok,
Bucskó Marianna
Gáll Sándor
Kulcsár Ferenc
Pongrácz György külső tagok.
Pénzügyi Bizottság:
Kücsön Sándor elnök
Fényes István
Gerber Ferenc
Hajdú Zsolt
Pékó Zoltán képviselő tagok,
Daróczi Pál
Bolla Gábor
Fehér Tamás Istvánné külső tagok.
Szociális és Egészségügyi Bizottság:
Horváth Jenő elnök
Gerber Ferenc
Knapp Tibor képviselő tagok,
Heil Ádám
Leimetter Jánosné külső tagok.
Városfejlesztési, Közbiztonsági és Környezetvédelmi Bizottság:
Fényes István elnök
Drscsákné Kerekes Gabriella
Horváth Jenő
Knapp Tibor
Kücsön Sándor képviselő tagok,
Ciml Jánosné
Mihályné Újszászi Judit külső tagok.
A Vagyonnyilatkozat-nyilvántartó és Ellenőrző Eseti Bizottságot Kücsön Sándor elnök vezeti, tagjai a bizottságok elnökei lesznek.
A szavazások minden esetben nagy többségű igen döntéseket eredményeztek, egyetlen kivétellel. Andrásik Sándort, akit a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség a Városfejlesztési, Közbiztonsági és Környezetvédelmi Bizottság külső tagjának jelölt, a képviselők nem szavazták meg (négy igen, öt nem szavazat, három tartózkodás mellett).
A testület következő napirendi pontként közbeszerzési eljárásban hirdetett eredményt. Az önkormányzat sikeresen pályázott lakossági szelektív hulladékgyűjtő edények beszerzésére, ezeket az UNISCHO Kft. szállíthatja majd, bruttó 119.684.000.- forint értékben. Ebből 112 millió forint a pályázaton elnyert támogatás összege. Knapp Tibor felvetette, hogy minden műanyagot, és ha lehet, fémet is ezekbe kellene gyűjteni, mert az átvevő telephelyen úgyis szétválogatják a hulladékot. Ebben a kérdésben további egyeztetések lesznek.
Ezt követően Pékó Zoltán kért szót, és elmondta, hogy Andrásik Sándor bizottsági külső tagként történő jelöléséről korábban több egyeztetés történt. A délelőtt folyamán Pékó Zoltán jelezte, hogy a szavazásokhoz konstruktívan állnak hozzá, bár azt az információt kapta, hogy a lokálpatrióta képviselők nem támogatják a jelöltet. Ezért Pékó Zoltán az ülésen bejelentette, hogy lemond a kompenzációs listán megszerzett mandátumáról, és azt átadja Andrásik Sándornak (a mandátum betöltéséről hozott döntéséről a jelölő szervezetnek legkésőbb a lemondást követő 30. napon kell értesítenie a Helyi Választási Bizottságot – a szerk.). Pékó Zoltán egyben megköszönte a választók bizalmát.

A határozatok pontos szövegét - a jegyzőkönyv elkészülte után – természetesen feltesszük a honlapra.
 

Twitter megosztás Google+ megosztás