2024. március 29.
Esküt tettek a képviselők

Megtartotta alakuló ülését a képviselő-testület

2014. október 20. hétfő

Fodor Árpádné, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az önkormányzati választás végeredményét, majd felolvasta az eskü szövegét. Először a képviselők, majd dr. Szalay László polgármester is letette az esküt, ezzel hivatalosan is megalakult az új képviselő-testület.

Ezt követően meg is tartotta első, alakuló ülését a testület, és rögtön el is végezte első feladatát: módosította a Szervezeti és Működési Szabályzatot. Meghatározták az alpolgármesterek számát (három) és a bizottsági struktúrát. Az önkormányzati törvény értelmében egy hét múlva, október 27-én újabb ülést kell tartani, ahol várhatóan megválasztják az alpolgármestereket és a bizottságok elnökeit, elnökhelyetteseit és tagjait.

A testület szavazott a polgármester illetményéről és költségtérítéséről is, bár itt már nincsen a grémiumnak mozgástere, mivel az önkormányzati törvény forintra pontosan meghatározza ezeket az összegeket, amitől eltérni nem lehet.

A testület alakuló ülésén részt vett dr. Bekk Mária, a járási kormányhivatal vezetője is.

A képen balról jobbra: Hajdú Zsolt, Knapp Tibor, Pékó Zoltán, Dr. Bereczki Péter, Lehel Endre, dr. Szalay László, Pethő Zoltán jegyző, Karl József, Kücsön Sándor, Fényes István, Gerber Ferenc, Horváth Jenő, Drscsákné Kerekes Gabriella.

Twitter megosztás Google+ megosztás