2024. március 28.
Háztartási gépek, akkumulátorok, fáradtolaj...

Le lehet adni a veszélyes hulladékot

2014. június 11. szerda

Az önkormányzat szervezésében ismét sor kerül a veszélyes hulladék összegyűjtésére. Június 21-én szombaton, 8-12 óra között, a volt ELMŰ-iroda előtt.

2014. június 21-én (szombaton) 8 h-tól-12 h-ig

Dunaharaszti Város Önkormányzata szervezésében ingyenes lakossági veszélyeshulladék gyűjtésére kerül sor.

Begyűjtés helyszíne:

Baross Gábor tér (Móra Ferenc utca-Dózsa György út sarok,
a volt ELMŰ iroda előtti közterület)

A gyűjtés során leadható elektromos és elektronikai berendezések:
háztartási nagygépek, háztartási kisgépek, információs és távközlési berendezések, szórakoztató elektronikai cikkek, elektromos és elektronikai barkácsgépek, szerszámok, játékok, szabadidős és sportfelszerelések, ellenőrző, vezérlő és megfigyelő eszközök, adagoló automaták, rádiótelefon készülékek.
A gyűjtés során leadható egyéb hulladék:
gumiabroncsok, savas akkumulátorok, fáradt-olaj, használt étolaj, olajos flakonok, a háztartásokban használt festékek és hígítók, fakonzerváló szerek, korrózióvédő anyagok, háztartási tisztítószerek és vegyszerek, a különböző gyógyszerek, kozmetikumok, száraz- és gombelemek, fotóvegyszerek, higanytartalmú hulladékok (pl. rossz hőmérők, fénycsövek), növényvédőszerek és irtószerek, valamint mindezen anyagok göngyölegei.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a gyűjtés háztartási mennyiségre vonatkozik (néhány darab, -liter stb.), a több éve felgyülemlett nagy mennyiségű veszélyeshulladék, illetve veszélyeshulladéknak nem minősülő (bútor, lom, építési törmeléket stb.) hulladékot nem áll módunkba átvenni.
Hulladék leadására kizárólag Dunaharaszti lakosoknak van lehetősége, melyet lakcímkártyával kell igazolni.
A gyűjtés rendőrségi felügyelet mellett történik és a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal munkatársai ellenőrzik a leadott hulladék fajtáját, mennyiségét.
 

Twitter megosztás Google+ megosztás