2024. április 25.
Rendőrségi aktákból

Munkában a zsaruk

2014. június 5. csütörtök

Beindultak a miklósi és a haraszti zsaruk: rács mögé kerültek a képrablók és a Haraszti Rém is. Segítsenek elkapni a dm-specialistát!

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Szabálysértési Előkészítő Csoportja folytat eljárást tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2014. április 16-án 13.20 óra körüli időben 5.998 Ft. értékben, 2014. május 05-én 15.30 óra körüli időben 3.998 Ft. értékben, a Szigetszentmiklós, Szentmiklósi utcában található Drogeria Markt üzletből mindkét esetben kozmetikai termékeket tulajdonított el.

A szabálysértés elkövetését az áruház területén felszerelt biztonsági kamera rögzítette.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a szabálysértéssel kapcsolatban vagy a képen látható személyről érdemleges információval rendelkezik, hívja a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon Fakla Fatima Fortuna r. őrmestert vagy a kapitányság ügyeletét a 06-24-525-460 telefonszámon.
Megfogták a Rémet

Az ORFK Kiemelt Életellenes Ügyeket Felderítő Főosztálya, a BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága, valamint a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság közös munkájának eredményeként a rendőrök 2014. május 29-én délelőtt dunaharaszti tartózkodási helyén elfogták M. Imre 48 éves budapesti lakost.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014 márciusától nyolc alkalommal támadt rá Budapest XX. kerületében, illetve Dunaharaszti területén olyan fiatal nőkre, akik éjszaka vagy a hajnali órákban egyedül tartottak hazafelé. A gyanúsított bántalmazta áldozatait, majd eltulajdonította értékeiket – készpénzt, ékszert, mobiltelefont.
M. Imre elszámoltatásakor beismerő vallomást tett, vele szemben - őrizetbe vétele mellett - rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága. A rendőrség előterjeszt tett a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.
Műgyűjtők az idős hölgynél

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya L. Zoltán 20 éves, F. Tamás 21 éves, A. Tibor 22 éves és J. Dávid 21 éves dunaharaszti lakosok ellen.
A rendelkezésre álló adatok szerint a négy férfi 2014. május 22-én 23 óra körüli időben befeszítette egy dunaharaszti családi ház ablakát, majd onnan –miközben a sértett a házban aludt – 9 db festményt és több értékes porcelánt vittek el.
A zajra a 91 éves néni felébredt, de azt gondolta, hogy a biztonsági szolgálat munkatársai mentek be hozzá.
Ekkor a gyanúsítottak kimentek a házból, de rövid idő elteltével – kihasználva azt, hogy a sértett egyedül van a házban – visszamentek és további értékeket pakoltak össze.
Ekkor megfenyegették a nénit, hogy ne szóljon semmit, akkor nem esik bántódása. Az idős asszony ettől megijedt és engedelmeskedett a felszólításnak.
A bűncselekmény elkövetését követően a szigetszentmiklósi nyomozók megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást. Ennek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket, valamint azt az autót, mellyel az eltulajdonított tárgyakat elszállították a sértett házából.
A nyomozók egy majosházi lakásban hiánytalanul megtalálták és lefoglalták a sértettől ellopott értékeket.
A négy férfit a rendőrök 2014. május 26-án gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A Ráckevei Járásbíróság 2014. május 28-án elrendelte L. Zoltán, F. Tamás és A. Tibor előzetes letartóztatását.
Ellenük a további eljárást – fogvatartásuk mellett – a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

 

Twitter megosztás Google+ megosztás