2024. április 24.
Január 3-án már várják a lakosokat a művelődési házban

Kezdődik a tüdőszűrés

2014. január 2. csütörtök

A dohányosok és a 40 év felettiek rizikócsoportnak számítanak, de mindenki számára erősen ajánlott a vizsgálat. Az önkormányzat az idei évben is megszervezi és finanszírozza a tüdőszűrést, éljünk hát a lehetőséggel!

FELHÍVJUK A LAKOSSÁG FIGYELMÉT, HOGY DUNAHARASZTIN 2014. JANUÁR 3-TÓL 2014 FEBRUÁR 12-IG TÜDŐSZŰRÉST TARTUNK.

Hétfőn és szerdán 11.30-17.30 óráig, kedden, csütörtökön és pénteken 7.30-13.30 óráig várják a szervezők a lakosságot. A tüdőszűrés nem kötelező ugyan, de ha már az önkormányzat megteremti a lehetőséget azzal, hogy finanszírozza a vizsgálatokat, akkor éljünk vele!

A vizsgálat helye: József Attila Művelődési Ház, Táncsics Mihály u. 2.

A vizsgálatokhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya, valamint az előző években kapott tüdőszűrő igazolás szükséges.

Ne feledjék: ezzel az eljárással hatékonyan lehet felismerni a tüdőrákos megbetegedéseket is. A szűréssel a panaszmentes, korai stádiumban felfedezett betegeknek jobbak a túlélési esélyei, nagyobb arányban lehet eltávolítani a rosszindulatú daganatot a tüdejükből, mint azoknál, akiknél valamilyen panasz miatt történik meg az orvosi vizsgálat.

Különösen ajánlott a szűrés a dohányosoknál és a 40 év felettieknél - ők a betgség szempontjából rizikócsoportnak tekinthetők!
 

Twitter megosztás Google+ megosztás