2024. április 18.
Talán nem tudják, de ez bűncselekmény

Kétszer törték el a sorompót az átjáróban

2013. szeptember 3. kedd

A Temető utcai kereszteződésben, rövid időn belül. Elhajtottak, a rendőrök megtalálták őket.

Augusztus hónapban két alkalommal is sorompó törött le Dunaharasztiban a Temető utcai vasúti átjáróban.

2013. 08.08-án a  rendelkezésre álló adatok  szerint egy vontató és a hozzákapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvény a Temető utcában található vasúti átjárón szándékozott áthaladni a Fő út irányába.  A szerelvény nem a kellő körültekintéssel  közlekedett, és már a vasúti átjáróban volt, amikor a vasúti jelző lámpa piros jelzésre váltott, a vasúti sorompó leereszkedett, amely a vasúti átjáróban haladó járműszerelvénynek ütközve leszakadt. A vezető a helyszínről elhajtott, az intézkedő rendőrök a térfigyelő kamerák képei alapján rövid időn belül felkutatták az okozót. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

2013.08.23-án a rendelkezésre álló adatok szerint egy mezőgazdasági vontató, valamint az általa vontatott permetező haladása során figyelmen kívül hagyta a Temető utca végén lévő vasúti átjáró tilos jelzését valamint, hogy a félsorompó sorompórúdja mozgásban van és a vontatmányának hátsó részével a sorompórúdnak ütközött és letörte. A sofőr adatai hátrahagyása nélkül elhagyta a helyszínt. A balesetben személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett. Ezt követően a járőrök a térfigyelő kamera felvétele alapján körbejárták a környező utcákat és az adatgyűjtés  eredményeként felkutatták a járművet és a vezetőjét. 

Mindkét ügyben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt a kapitányság közlekedésrendészeti osztálya folytatja le az eljárást.
           
                        Szigetszentmiklós Rendőrkapitányság

Twitter megosztás Google+ megosztás