2024. április 25.

A Nemzeti összetartozás napján megemlékező rendezvényt tartottak Dunaharasztin. A Dunaharaszti Polgári Kör az Önkormányzat támogatásával a megemlékezéshez illő, színvonalas előadást hozott városunkba.

A június 4-i rendezvények kapcsán, sokakban merül fel a kérdés: ünnep vagy gyásznap? A Tihanyi Vándorszínpad előadása választ adott a kérdésre: megemlékezés, mely bebizonyította, hogy a művészet összekapcsoló ereje nem ismer határokat. Az „Éljen a Magyar” produkció operettek, magyar nóták és hazafias dalok, opera és rock opera egyvelegeként színvonalas és tartalmas élményt nyújtott a Laffert Kúriában megjelent mintegy 80 embernek. A megemlékezésen részt vett Dunaharaszti polgármestere és sokan a testület tagjai közül.

A rendezvényt eredetileg a Hősök terére tervezték, már javában folytak a technikai előkészületek, mikor is az időjárás jelentést figyelembe véve (mint az beigazolódott, jó döntéssel, hisz eleredt az eső) a Kúriába helyezték át a programot. Ez a döntés mind az előadók, mind pedig a megjelent vendégek számára kedvező volt. A Hősök terén megjelentek közül szinte mindenki megérkezett az elődadás kezdetére, az új helyszínre, ahol a Polgári Kör rétessel és pogácsával várta az érkezőket.

A fellépők, a Tihanyi Vándorszínpad tagjai: Tihanyi Tóth Csaba színész, Subi Zoltán színész, Bognár Rita énekes, Iván Gál Judit és Turpinszky Béla énekes felejthetetlen élményt nyújtottak.

Az előadás alcímében említett szép és gyönyörű Magyarország tájai szinte megelevenedtek előttünk. A dalok által megszólaltatott történelmi szereplők a haza és a nemzet nagyságát és a nemzeti összefogás értelmét hirdették.

A Tihanyi Tóth Csaba és Turpinszky Béla által előadott „Nemzeti dal” sokak szemébe csalt könnyeket.

A majd egy órás műsor befejeztével a megjelentek még hosszasan beszélgettek egymással. Aki ott volt, örök élménnyel távozott, aki nem volt ott, az talán legközelebb eljön.

Mikó F. László

 

Twitter megosztás Google+ megosztás