2024. március 29.
Petőfi Sándor szobra a Ligeten

Közadakozást hirdet a képviselő-testület

2012. november 29. csütörtök

Az alábbiakban Dunaharaszti Város Önkormányzat Képviselő-testületének felhívását olvashatják.

Tisztelt Polgárok!


Dunaharaszti Város Képviselő-testülete úgy döntött, hogy felkarolja és támogatja Dunaharaszti Város Petőfi-Liget városrészének lakossága részéről megfogalmazott igényt, és szobrot állít Petőfi Sándor költő és katona, a magyar ifjúság példaképe emlékére.


A szobor a Petőfi-Liget városrész bejáratánál, az Andrássy és a Némedi utak torkolatában kerül felállításra. A szobor avatására 2013. március 15-én kerül sor.


A képviselő-testület egyben úgy határozott, hogy a szoborállítás támogatása céljából közadakozást indít, és csatlakozásra hív minden, városunkban vagy a világ bármely részén élő, a nagy költő-forradalmár életművét és emlékét tisztelő embert, hogy adományával támogassa a nemes cél megvalósítását.


Részlet Dunaharaszti Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. november 26-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből:

"Dunaharaszti Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a Polgármesteri Hivatalt azzal, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulójára, a 2013. március 15-i nemzeti ünnepre, Petőfi Sándor költő-forradalmárnak állítandó szobor megvalósítása anyagi támogatására pénzadományokat fogadjon be. Erre a célra nyisson elkülönített számlát és az elkülönített számlaszámot a lakosság felé tegye közzé."

Ennek megfelelően a Polgármesteri Hivatal a 11742180-15393173-06530000 számú elkülönített számlát megnyitotta, melyre várja a nemes célt támogató adományokat.

„Haza és szabadság,
Ez a két szó, melyet
Először tanuljon
Dajkától a gyermek.”

A képen Huszár Adolf Budapesten felállított Petőfi-szobra látható.

Twitter megosztás Google+ megosztás