Megnyitják az első szakaszt

Alakul az M0-ás autópálya

2012. július 25. szerda

A Forma 1-es magyar futam kezdete előtt megnyitja a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a 2x3 sáv + leállósávra bővített M0 útgyűrűt az M7-es és M6-os autópályák között.

A 2012 június közepén indult korszerűsítés keretében megújult az M0 útgyűrű M7-M6 autópályák között a korábban már üzemelő, négy sáv széles, aszfalt burkolatú szakasza. A kivitelező C-M0 Konzorcium (vezetője: COLAS Hungária Zrt., tagja: COLAS Út Zrt.) elvégezte a meglévő aszfaltburkolat marását, javítását, 7 cm kötőréteget és erre 4 cm kopóréteget épített, zajvédő falakat állított és a vízépítési munkálatokkal is végezett. A 6,6 km hosszú régi szakasz felújítása közel nettó 2.974.594.678 forintba került.

A korszerűsített régi útpálya mellett az M0 útgyűrű déli szektor bővítése keretében korábban elkészült beton burkolatú szakasszal 2x3 sávon közlekedhetnek az autósok 2012. július 26-tól. A közlekedést mindkét oldalon leállósáv teszi még biztonságosabbá.

„A szakasz megnyitásával(2x3 sáv + leállósáv) biztonságosabban és kényelmesebben lehet majd utazni az ország legfontosabb tranzitútján, amely komoly nemzetközi teherforgalommal is terhelt” – mondta el Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

Forrás: nif.hu

 

Twitter megosztás Google+ megosztás