2024. április 20.
Sandra Bullockkal a főszerepben

Crash/Ütközések

2012. április 5. csütörtök

Egy darabka Amerika Los Angelesben - Filmklub a Kúriában.

Paul Haggis: Crash / Ütközések
Színes, amerikai-német filmdráma, 120 perc, 2004.
Egy brentwoodi háziasszony és férje, az államügyész. Egy perzsa boltos. Két rendőrnyomozó, akik mellesleg szeretők is. Egy színesbőrű filmrendező és felesége. Egy mexikói lakatos. Két autótolvaj. Egy újonc zsaru. Egy középkorú koreai házaspár. Mind Los Angelesben élnek, és az elkövetkező 36 óra során sorsuk elkerülhetetlenül ütközik egymással.
A film kendőzetlenül mutatja be a faji megkülönböztetés összetettségét az amerikai társadalomban. A film a 9/11 utáni Los Angeles olvasztótégelyét veszi mikroszkóp alá, és több szemszögből is megvizsgálja a multietnikumú szereplőgárdát, ahogy ki- és belépnek egymás életébe. Az előítéletek, a félelem, a szegénység világában mindenki megmutatja, hogy milyen ember valójában. Hogy ki a rossz ember, vagy ki a jó ember, azt sosem ítélhetjük meg egy benyomás alapján. A tetteinkért mi magunk vagyunk felelősek, hiszen a végén úgyis csak a saját lelkiismeretünkkel kell majd elszámolnunk.
Rendezte: Paul Haggis; Szereplők: Sandra Bullock, Don Cheadle, Ryan Phillippe, Jennifer Esposito, William Fichtner, Terrence Howard, Brendan Fraser, Matt Dillon

Belépő: 500 Ft

Twitter megosztás Google+ megosztás