Ez megy a moziban

Az Élet Iskolája - Rejtély

2012. március 27. kedd

Filmklub Gyenge Zsolt filmesztétával A privát érzelmek kutatása után a filmklub (Érzelmek iskolája) következő sorozatában a társadalmi szinten létező traumák, a mélyen gyökerező előítéletek és a generációkat meghatározó viselkedésminták kerülnek előtérbe.

Vitára késztető, felkavaró és bizarr filmek következnek kirekesztésről, másságról és a mindent átfogó médiáról.
Michael Haneke: Rejtély/ Caché, 2005. Színes, magyarul beszélő, francia-osztrák-német-olasz-amerikai filmdráma, 117 perc. 2012. 03. 29., csütörtök, 19 óra.
Georges, a befutott televíziós műsorvezető és felesége, Anne a sikeres és elégedett emberek életét élik. Ám egy nap, valami megzavarja a családi idillt - az ajtajuk előtt egy rejtélyes videokazettát találnak. A felvételeken saját magukat látják, valaki rejtett kamerával lefilmezte őket. A döbbent házaspárnak fogalma sincs arról, hogy ki és milyen szándékkal készíthette a videót. Az igazi játszma csak most kezdődik. Újabb videokazettát kapnak, melyet egyre több követ, olyan felvételekkel, amelyek zavarbaejtően intimek és egyre személyesebbek. Georges megpróbálja kinyomozni, hogy ki lehet az egyre fenyegetőbb történések mögött. A szálak saját múltjához vezetik vissza, és olyan titkok kerülnek napfényre, amelyek alapjaiban rendítik meg a biztonságosnak hitt élet falait, amelyet Anne-nel maguk köré emeltek.
Rendező: Michael Haneke; szereplők: Daniel Auteuil (Georges Laurent); Juliette Binoche (Anne Laurent)
Belépő: 500 Ft

Twitter megosztás Google+ megosztás