2024. március 29.
A Kúria programja

Csütörtökön filmklub, szombaton Cocklers-koncert

2012. február 22. szerda

Hogyan zárjuk be az NDK-t a hálószobába? Kihagyhatatlan.

2012.02.23. csütörtök 18:00
Lázadók klubja-Filmklub beszélgetéssel, fiatalos témákkal

Good Bye, Lenin!

Színes, fekete-fehér, magyarul beszélő, német vígjáték, 117 perc, 2002.
1989 ősze: az NDK összeomlása visszafordíthatatlan. A fal lebontása előtt röviddel Kernerné egy kelet-berlini utcán szívinfarktust kap, és kómába esik, ezáltal a kapitalizmus diadalmenetét átalussza. Mire 1990 nyarán magához tér, Kelet-Berlinre rá sem lehet ismerni. Fia, Alex attól fél, hogy mamája túlságosan felizgatja magát a változások láttán, és egy újabb rohamot már nem élne túl. Úgy dönt, hogy az ágyhoz kötött asszonynak a hálószobában visszaállítja az egykori NDK-t.
De mit tehet Alex, ha a feladat Kernerné meglepően gyors gyógyulása miatt egyre nehezebb? Ha a keletnémet termékek mindinkább eltűnnek a boltokból? Ha a mama híradót akar nézni? Ha a szemben lévő ház falán Coca Cola plakát jelenik meg? És ha mama sétálni indulna?

 

2012.02.25. szombat 19:00
CockLers koncert
Underground bárzene, vízszintes, függőleges és átlós hangszerekre.
A CockLers triumverei bátran csipegetik fel a "hogyisvolt"-ba hullt hangmorzsákat s összegyúrván nyújtanak egy-egy harapásnyi Cseh Tamást, Johnny Cash-t, A.E. Bizottságot, Sex Pistols-t vagy épp KEX-et a nagyérdemű felé.
A séfek: Boda "Zivatar" Gábor /Madarak, TV Manci/ - gitár, ének; Bacsa Gyula /Palermo B.G:, Hiperkarma/ - zongora; Kőszegi Zsolt /S-Modell/ - ének

Belépő: 500 Ft
 

Twitter megosztás Google+ megosztás