2024. április 25.
A Kúria kínálata

Mesekoncert és filmklub

2012. február 15. szerda

A Filmklub műsorán csütörtök este egy spanyol romantikus dráma, vasárnap élőzenés mesekoncert és álarcos verseny!

2012.02.16. csütörtök 19:00 Érzelmek iskolája - filmklub beszélgetéssel

Julio Medem: Az Északi-sarkkör szerelmesei
A címszereplők már nyolcévesen szerelmet vallanak egymásnak. A gyerekek hisznek a szerelemben első látásra, de nem gondolják, hogy egymás iránti érzelmeik fogják meghatározni egész életüket. A sors úgy hozza, hogy mostohatestvérek lesznek, mert a fiú özvegy édesanyja hozzámegy a lány elvált édesapjához. A kamasz Otto elhagyja édesanyját, Annához és az apjához költözik. Anyja haldoklik, Otto ebbe nem tud beletörődni, és mély depresszióba esik. A szerelmesek szétválnak, a fiúból pilóta lesz, a lány pedig a távoli Finnországba költözik. Ennek ellenére útjaik ismét keresztezik egymást.
Rendező: Julio Medem, szereplők: Najwa Nimri (Ana joven), Fele Martínez (Otto joven)
Színes, magyarul beszélő, spanyol romantikus dráma, 105 perc, 1998.

Belépő: 500 Ft

 

2012.02.19. vasárnap 15:30 Vajaspánkó mesekoncert és álarcos verseny!

Farsangapó, ahogy a decemberi nagysikerű Mikulás-előadás főhőse újra itt és most! Csák György színész a Trambulin Színház vezetője a mesekoncert után zsűrielnök és játékmester lesz a vendégünk!
16.00 Vajaspánkó – élőzenés mesekoncert
A kevéske hozzávalóból megsütött pánkót Anyó az ablakba teszi, hogy kihűljön. Finom falat lesz Apónak és neki. De pánkó egyáltalában nem akarja, hogy megegyék, így hipp és hopp leugrik, és máris világgá gurul. Útközben állatokkal, miegymással találkozik, és jobbnál jobb dalokat énekel…
Előadók: Mezei Réka- Ének;  Böröcz Tamás- Ukulele, ének; Csák György- Gitár, ének; Zene- Nagy Árpád; Jelmez- Bagoly Mari
Szöveg (orosz népmese nyomán, fordította: Rab Zsuzsa), gyerekdalok, versek és rendezés: Csák György
17 órakor Farsangapó és a zsűri által legjobbnak ítélt álarcosokat nyereménnyel jutalmazzuk, hozd el a saját kezűleg készített álarcodat és nevezz a versenyre!

Belépő: 600 Ft

Twitter megosztás Google+ megosztás