2024. március 29.
Laffert Kúria

Auschwitz emlékezete

2011. november 7. hétfő

A "Rólunk, nekünk, nélkülük - Auschwitz Album" című kiállítás november 14-19. között tekinthető meg a Laffert Kortárs Kúriában.

Az Auschwitz Album egyedülálló képei a Kárpátaljáról Auschwitz-Birkenau-ba érkező magyar zsidó transzportokat örökítik meg. A hét téma köré csoportosított huszonnyolc kép, valamint a holokauszt történetének helyi vonatkozásait, a szűkebb pátriát ért veszteség társadalmi, erkölcsi és kulturális következményeit dokumentáló anyag együttes bemutatásával a Holokauszt Emlékközpont a vidéki zsidóság elhurcoltatásának kíván emléket állítani.
 
Az album vándorkiállítás formájában járja az ország településeit, 2011. november 14-19-ig a dunaharaszti Laffert Kortárs Kúriában Auschwitz album - Rólunk, nekünk, nélkülük címmel lesz megtekinthető. A kiállítás anyaga minden településen kiegészül egy helytörténeti tablóval,  mártírok, túlélők és leszármazottaik képanyagai, emlékei, szemtanúk visszaemlékezései és történészek művei alapján.
 
A kiállítás elsődleges célközönsége a diákság, de természetesen a nagyközönség előtt is nyitva lesz a tárlat. November 14-18-ig, hétfőtől péntekig a tanítási órák idejében, félórás-órás váltással nézhetik meg a tárlatot a gimnáziumi osztályok, valamint a dunaharaszti, taksonyi és alsónémedi általános iskolák nyolcadikos osztályai. A kiállítás szombaton 9 és 17 óra között látogatható.

 


 

Twitter megosztás Google+ megosztás