2024. április 19.
Filmcsemege a Kúriában

Főszerepben a gyönyörű Keira Knightley

2011. október 18. kedd

Súlyosan kavargó érzelmek és törött szívek az időtlen történelmi drámában... Egy magával ragadó film Keira Knightley és Ralph Fiennes főszereplésével.

Filmest a Kúriában

2011. OKTÓBER 20. 19.00.
Belépőjegy 500 Ft   

A XVIII. század végén játszódó dráma Georgiana Spencer (Keira Knightley) története. Míg szépsége hírnevet szerzett neki, extravagáns ízlése, hajlama a szerencsejátékra és a szerelemre hírhedtté tette.

 



"A főszereplő kitűnő választás: Keira Knightley nem először gyömöszöli magát fűzőbe, és valószínűleg nem is utoljára, alapkarakteréhez nagyon is illik ez az arisztokratikus orrfelhúzás, amit zseniálisan képes kommunikálni csupán a gesztusaival és a szempillantásaival. Egyszerre gyermekien naiv és magabiztosan szenvedélyes, végig uralja a vásznat, itt róla szól a történet."

 


 
                           
"Dibb a rizsporos, fűzős intrikákhoz is biztos kézzel nyúl és sikerül neki rizsporos, fűzős intrikákból erős, könnyen átélhető kosztümös drámát gyúrni.
  A hercegnő így lesz nagyon modern, vagy inkább időtlen történet: Dibb és Knightley belebújnak az ifjú feleség összetört szívébe, onnan mesélnek nekünk. Ez az, ami igazából számít, nem a márványpadlós, vadászkutyás időutazás, vagy akár az egykori, igazi Lady Georgiana Spencer."
 
"A XVIII. század végén élt Georgiana története valahol ott kezdődik, ahol a Jane Austen-regények véget érnek: az ígéretesnek tűnő házasságkötésnél."
 
"Jó anyagból jó dolgozni: Amanda Foreman 1998-ban megjelent bestsellere besegített a kiváló dramaturgiai és karakterérzékkel megáldott, dán Anders Thomas Jensen (Zöld hentesek, Ádám almái) is."      

 

                          

 
"A hercegnő fő erénye az, s ettől működik igazán, hogy a társadalomkritika, a pazarló arisztokrácia amúgy kézenfekvő elmarasztalása helyett az emberi drámákra koncentrál, célja „mindössze” egy nő életének pszichológiailag és dramaturgiailag hiteles mozgóképi elbeszélése. Keira Knightley pedig olyan nagyszerűen egyesíti karakterében a félénk kamaszlányt, a különc úrihölgyet, a hiú feleséget, az aggódó anyát és az elhagyott szeretőt, hogy filmbéli utolsó mosolyára még sokáig emlékezni fogunk."
 
A Hercegnő / The Duchess
Színes, feliratos angol-francia-olasz történelmi dráma, 110 perc, 2008
Rendező: Saul Dibb
Író: Amanda Foreman
Szereplők: Keira Knightley, Ralph Fiennes, Charlotte Rampling, Hayley Atwell, Dominic Cooper, Simon McBurney
Forgatókönyvíró: Jeffrey Hatcher, Anders Thomas Jensen, Saul Dibb
Zeneszerző: Rachel Portman
Operatőr: Pados Gyula
Jelmeztervező: Michael O’ Connor
Látványtervező: Michael Carlin
Vágó: Masahiro Hirakubo

Forgalmazza: Budapest Film
Játékidő: 110 perc

Twitter megosztás Google+ megosztás