2024. április 19.
Fontos hirdetmény!

Nem szűnik meg a kislabor, sőt...

2011. szeptember 26. hétfő

...kibővülnek szolgáltatásai és 10 milliót megtakarít éves szinten az önkormányzat. Az alábbiakban olvashatóak a megállapodás lényeges pontjai.

A kizárólag önkormányzati finanszírozásból, régi gépekkel és drágán dolgozó kislabor költségtakarékosabb, ugyanakkor szélesebb körű szolgáltatást nyújtó működtetését készítette elő dr. Bereczki Péter bizottsági elnök, dr. Heil Ádám bizottsági tag, valamint Pethő Zoltán jegyző úr.  Több hónapos egyeztető munka eredményeképp sikerült elérni, hogy az Önkormányzat éves szinten több mint 10.000.000,- Ft-ot takarítson meg úgy, hogy a szolgáltatás még bővül is. Az új rendszer október 1-től kerül bevezetésre. A lakosság tájékoztatása érdekében közöljük az erről szóló kihelyezett hirdetményt:

„A Dunaharaszti laborellátás színvonalának javítása érdekében - Dunaharaszti Város Önkormányzata és a Szigetszentmiklósi Szakrendelő között létrejött megállapodás alapján - 2011. október 1-től a laborvizsgálatok menete a következőképpen változik:
A régi gépekkel, drágán dolgozó kislabor nem működik tovább.  Ez a tevékenység a jövőben a szigetszentmiklósi szakrendelő korszerűen felszerelt laboratóriumában történik.   2011. október 1-től a kislabor helyiségében mintavételi hely létesül. Minden laboratóriumi vizsgálathoz a mintavétel itt történik. Tehát a dunaharaszti állandó lakcímmel rendelkező lakosok közül senkinek nem kell a gyártelepi rendelőbe utaznia vérvételre. (Kivétel: AFP, vércsoport, ill. azon sürgős esetek, amikor a papíralapú leletre azonnal szükség van.)
A mintavételhez előjegyzés nem szükséges.
A leleteket a beutaló háziorvos a vérvétel napján már láthatja.  A papíralapú lelet - néhány speciális vizsgálat kivételével - másnap vehető át.
Vér-, és vizelet mintavétel:    minden nap    6.30 –   8.30-ig.
Leletkiadás:            minden nap    9.00 – 12.00-ig”

Twitter megosztás Google+ megosztás