2024. április 20.
Az idei évben is lesz pénz útépítésre

Elfogadták Dunaharaszti 2011. évi költségvetését

2011. február 28. hétfő

A képviselő-testület több módosító indítványt támogatott, majd elfogadta a város 2011. évi költségvetéséről szóló helyi rendeletet.

A képviselő-testület közbeszerzési eljárásokat lezáró döntésekkel kezdte munkáját. Az írószerek beszerzése tárgyában a PBS Hungária Kft.-t, az uniós projektek auditálása és dokumentálása tárgyában a Corex Projektszervező Kft.-t, étkezési utalványok és sulicsekkek beszerzése tárgyában a Sodexo Kft.-t nyilvánította győztesnek.
A képviselő-testület – élve azzal a felhatalmazással, amit felsőbb szintű jogszabály biztosít számára – rendeletben határozta meg az egyes anyakönyvi eljárásokért fizetendő díjakat (munkaidőn kívüli, illetve külső helyszínen tartott anyakönyvi események).
A képviselő-testület határozott arról, hogy a korábban a polgármester által használt szolgálati gépkocsit értékesíti. Meghosszabbították az idős emberek átmeneti elhelyezését szolgáló szerződést az erőspusztai ökumenikus otthonnal.
Ezután tért rá a képviselő-testület a költségvetés végszavazását megelőző vitára. A szakbizottságok támogatták a költségvetést, de beszámoltak azokról a vitákról, amelyek a módosító indítványokat kísérték. A képviselők először ezekről szavaztak. Pékó Zoltán azt javasolta, hogy 400 millió forint hitel felvételével folytatódjon az utak építése a városban, ez 10 utca elkészültéhez lenne elegendő. Fényes István ehhez képest arra tett javaslatot, hogy a 400 millió egy keretösszeg legyen, melyből 300 milliót mindenképpen útépítésre fordítanának, 100 millió forint pedig a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola felújításának egy részét fedezné. Ez az összeg azonban csak akkor kerülne felhasználásra, ha pályázati lehetőség adódik az intézmény felújítására, és azon nyer is az önkormányzat. A testület Fényes István javaslatát támogatta.
Knapp Tibor a csatornapart újonnan beépült környékén élő családok kérését karolta fel, amely egy játszótér megépítését célozta ezen a területen. A hivatal segítségével kijelölték a leendő játszótér helyét, és javaslat született a szükséges 6,4 millió forint + áfa beépítésére a költségvetésbe. A testület támogatta az indítványt azzal, hogy a játszótér ún. halasztott tételként szerepel majd, vagyis akkor épülhet meg az év második felében, ha az önkormányzatnak pluszforrásai keletkeznek.
Pékó Zoltán azt javasolta, hogy csökkentsék a polgármester 8 millió forintos keretét, amely arra szolgál, hogy kisebb, gyors döntést igénylő ügyekben (pl. pótmunkák, kisebb megrendelések) önállóan dönthessen. A testület nem támogatta az indítványt. Megszavazták viszont Pékó Zoltán azon javaslatát, mellyel belső átcsoportosítással a betemetett vízelvezető rendszerek, árkok megnyitására szánt összeget kívánta megnövelni.
Ezt követően a képviselő-testület megszavazta a város 2011. évi költségvetését.
A képviselők elfogadták a tervtanács beszámolóját, meghatározták a köztisztviselők teljesítmény-követelményeit, döntöttek arról, hogy megszüntetik a város közalapítványát. Hozzájáruló nyilatkozatot fogadtak el a nemrég kinevezett rendőrkapitány, Kántor Géza Gerzson személyével kapcsolatban. Technikai kérdések miatt módosítottak több, az elmúlt időszakban született határozatot, felfüggesztették az eljárást egy ebtenyészet létesítésének tárgyában. Elfogadták a Kisdunáért Önkormányzati Társulás 2010. évi munkájáról szóló beszámolóját és módosították az intézményfenntartó társulásról szóló megállapodást. Döntött a testület arról is, hogy lemond a Kossuth u. 11. sz. alatti lakással kapcsolatos elővásárlási jogáról.
A napirendeket követően Fényes István Knapp Tiborhoz intézve szavait nehezményezte azokat az újságcikkeket, melyek szerint a Bercsényi utca azért nem épült meg idáig, mert az ott lakók pártállása nem megfelelő a város vezetése számára, illetve azt, hogy a polgárőrség zebraszolgálata csak a választásokig tartott. Ez utóbbival kapcsolatban elmondta, hogy ez az akció (miszerint a zebráknál segítik az iskolások átkelését) országosan 4-5 hétig tart az iskolakezdést követően, addig, amíg az autósok megszokják a zebrán átkelő gyerekeket. Ezt a szolgálatot 7 éve látják el, közmegelégedésre.
(A határozatokat – a jegyzőkönyv elkészültét követően – természetesen feltesszük majd a honlapra.)
 

Twitter megosztás Google+ megosztás