2024. április 25.
"Sohasem éreztem magam másnak, csak magyarnak"

Exkluzív interjú Arn Grétával

2011. január 12. szerda

„– Köszönöm minden dunaharasztinak, aki drukkolt nekem, és végigizgulta ezt a tornát! Ez egy csodálatos hét volt, és remélem, hogy sok hasonló élményben lesz még részünk – nekem és haraszti barátaimnak, szurkolóimnak egyaránt.”– üzente a helyi születésű világhírű teniszező városunk polgárainak.

Arn Gréta 1979-ben született Budapesten. Dunaharasztin, majd Németországban nevelkedett és vált profi teniszezővé. Magyar-német kettős állampolgárságúként korábban német színekben versenyzett. Eddigi pályafutása során négy egyéni és négy páros ITF-tornagyőzelmet szerzett. Első WTA-tornagyőzelmét 2007-ben szerezte meg a portugáliai Estorilban. 2008-tól magyar teniszezőként gyarapítja hazánk sportsikereit. A 2008-as Fed Kupa alkalmával mutatkozott be a magyar válogatottban, ahol Szávay Ágnessel párosban az ötödik helyet szerezték meg csoportjukban, majd részt vettek a pekingi olimpián. Legutóbbi sikere után jelenleg 58. a világranglistán.

 „… sohasem éreztem magam másnak, csak magyarnak. … büszkén álltam Pekingben a magyar zászló mellett százhetven társammal a Himnusz hangjai alatt, csak néztem a nemzeti zászlót és folyt a könnyem.” – nyilatkozta korábban a Dunaharaszti Tükörnek.

A Gáll Sándor által telefonon készített interjú a Dunaharaszti Hírek januári számában olvasható.

És a siker egy fontos részlete:

Mi a remeklés titka? A boldog párkapcsolat is sokat segít: szerelme az olimpiai ezüstérmes kardvívó, Nemcsik Zsolt (33). – Két éve, a pekingi olimpián ismertük meg egymást, nem sokkal később komolyabbra fordult a kapcsolat – mondta Nemcsik, aki Rómában vív és edzősködik. – Igyekszünk sokat együtt lenni, ezért a drágám hozzám jön haza, ott bérelek lakást. Mindketten szeretnénk kijutni a londoni olimpiára, elfoglaltak vagyunk, de arra szakítottunk időt, hogy a múlt nyáron hat hetet együtt töltsünk Amerikában.


Arn szerint romantikus volt az első találkozás. – Még be sem értünk az olimpiai faluba, már a buszon azt vettem észre, hogy felkeltettem Zsolt érdeklődését. Utána reggeltől estig ő járt az eszemben, hamar rájöttem, hogy rám talált az igaz szerelem – tette hozzá Gréta, aki kihagyja a jövő heti sydneyi tornát, inkább megkezdi a közvetlen felkészülést az ausztrál nemzetközi bajnokságra.

Nemcsik Zsolt és Arn Gréta

(forrás: blikk.hu)
 

Twitter megosztás Google+ megosztás