2024. március 28.
Nem tudják megállítani?

Arn Gréta döntős Aucklandben!

2011. január 7. péntek

Folyamatosan nyomon követjük egyik legismertebb haraszti sportolónk, Arn Gréta szereplését az új-zélandi WTA-versenyen. Nos, Gréta már a döntőben van!

Folytatta kiváló szereplését Arn Gréta Aucklandben, a 220 ezer dolláros tenisztornán. Sofia Arvidsson, Marija Sarapova után harmadszor is kiemeltet győzött le, ezúttal a negyedik helyre rangsorolt német Julia Görgest. Két szettben, 7:6(3), 6:3-ra nyert, a belga Yanina Wickmayerrel döntőzik.

Az első szettben 1:1-nél előbb a magyar teniszező brékelt, majd 4:3-nál a Görges visszavette az előnyt. Így jutottak 6:6-ig, a hosszabbításban Arn volt magabiztosabb és 7-3-mal hozta az első játszmát.

A másodikban fej fej mellett haladtak 3:3-ig. Innentől már csak Arn nyert gémet, egymás után hármat is, ezzel nem kis meglepetésre, egy óra 26 perc játék után bejutott a 220 ezer dolláros torna fináléjába.

Arn Gréta 2007. május 6-a után másodszor játszik WTA-tornán döntőt. Három és fél éve a fehérorosz Viktorija Azarenkát győzte le a portugáliai Estorilban, most pedig az Aucklandben második kiemelt Yanina Wickmayer következik. A jelenleg 88. helyen álló magyar eddig egyszer játszott a 23. belgával, tavaly Cincinnatiban Wickmayer 6:2, 6:2-re nyert. Wikcmayer a kínai Penget győzte le nagy csatában az elődöntőben.
Forrás: index.hu

Továbbiak a döntő előtt itt:

www.origo.hu/sport/tenisz/20110107-a-cimvedo-yanina-wickmayer-is-tart-arn-gretatol.html

Twitter megosztás Google+ megosztás