2024. március 29.
Közbeszerzések, támogatások, költségvetési koncepció

Ülésezett a képviselő-testület (a cikk kiegészítve a rendkívüli üléssel)

2010. december 14. kedd

December 13-án megtartotta 2010. évi utolsó rendes ülését a képviselő-testület. Változatos témák kerültek napirendre, sok kérdésben született döntés.

A képviselő-testület egy sürgősségi előterjesztés megtárgyalásával kezdte munkáját. Láng András esperes, a Dunaharaszti Római Katolikus Egyházközség plébánosa azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy - lehetőségeihez mérten – anyagilag támogassa a Szent István plébániatemplom épületének tetőjavítási munkálatait.

 

A plébániahivatal a templom épületének fenntartási feladatait ellátja, a károk műszaki elhárításáról gondoskodik, azonban az anyagiak hiánya a munkálatokat lelassította. Az első károkat a torony esetében ki tudta gazdálkodni az egyházközösség, azonban az idei őszi, illetve a jövő év tavaszi javítási költségek, amelyek több, mint 1.120.000.- Ft kiadást jelentenek, anyagi lehetőségeiket már meghaladja. A képviselő-testület úgy döntött, hogy az 1.120.000.- forintot támogatásként az egyházközség részére biztosítja.

 

A testület két közbeszerzési eljárást zárt le a nyertes cég megnevezésével. A város zöld területeinek karbantartását a Zöld Korona Garden Parkfenntartó és Parképítő Kft., az intézmények takarítását a Top Cleaning Kft. végezheti 2011-ben.

 

A képviselők úgy döntöttek, eleget tesznek a DMTK labdarúgó-szakosztálya kérésének, és 5 millió forintot biztosítanak részükre lejárt tartozásaik kifizetésére.

 

A testület jóváhagyta a 2011. évi útépítési és csapadékvíz-elvezetési előirányzatot, és jóváhagyta a díjrendeletet, a vízdíjak tervezett emelésének kivételével. Ebben a témában további egyeztetésekre, majd egy újabb ülésre lehet szükség.

 

A képviselő-testület időközben ismét összeült, és december 17-én, pénteken rendkívüli ülést tartott. Itt dr. Szalay László polgármester előterjesztése megkapta a szükséges többséget, így a DHRV Kft. által javasolt mértékben megemelt víz-, csatorna-, és szemétszállítási díjak január 1-jén életbe lépnek.

 

Megtárgyalták és elfogadták a város 2011. évi költségvetésének koncepcióját, ezzel a fő számokat is meghatározták.

 

A testület úgy döntött, hogy a felújított Laffert-kúria üzemeltetését átengedi egy szakmai szereplőnek, olyan vállalkozásnak, amely nagy gyakorlattal bír műemléki épületek hasznosításában. A képviselők döntöttek arról is, hogy a Nomád Kempinget és a Duna Kempinget újabb 4 évre bérbeadják az önkormányzat saját cégének, a DV Kft.-nek.

 

A testület a DHRV Kft. felügyelő-bizottságába Horváth Jenő és Hajdú Zsolt képviselőket, a DV Kft. felügyelő-bizottságába Drscsákné Kerekes Gabriella, Mannheim Lénárd és Fényes István képviselőket delegálta.

 

A képviselő-testület úgy döntött, hogy csatlakozik a Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társuláshoz. A Társulás alapvető célja az érintett települések közös fellépése Budapesttel együtt, az agglomerációs települések érdekében. A legfontosabb feladat a közös érdekérvényesítés, érdekvédelem elsősorban a közlekedés, a közbiztonság, a turisztika és a katasztrófavédelem területén, illetve a kulturális és sport kapcsolatok elmélyítése, a társult települések összehangolt fejlesztése, pályázatok benyújtása források megszerzésére. Az éves kötelező befizetés összege 10 Ft/fő/év, Dunaharaszti esetében kb. 220.000.- Ft tagdíj, amelyet minden év április 15.-ig kell megfizetni.

 

A képviselők 8 igen szavazattal, 4 ellenében úgy döntöttek, hogy dr. Szalay László polgármester jutalmát 6 havi illetményében határozzák meg.

 

(A határozatokat – a jegyzőkönyv elkészültét követően – természetesen feltesszük majd a honlapra.)

 

 

Twitter megosztás Google+ megosztás