2024. április 25.
Ülésezett a képviselő-testület

Megsegítik a bajbajutott Bárka Alapítványt

2010. november 16. kedd

November 15-én megtartotta soron következő rendes ülését a képviselő-testület. Az ülés a bizottságok külső (nem képviselő) tagjainak ünnepélyes eskütételével kezdődött.

A képviselő-testület – az új bizottsági struktúrának megfelelően – módosította saját szervezeti és működési szabályzatát, valamint döntött a képviselők tiszteletdíjáról. Ezek nem emelkednek, az előző ciklusbeli juttatással megegyezőek lesznek. Döntés született több, immár halaszthatatlan csapadékvíz-elvezetési feladat elvégzéséről is. A testület meghatározta a 2011. évi belső ellenőrzési ütemtervet, majd döntött a lengyel, illetve a német kisebbségi önkormányzat kérelmeiről is. A „Lengyel Karácsony” megrendezéséhez a testület hozzájárul, és támogatja a német kisebbségi önkormányzat hátralékainak rendezését is, de azzal a feltétellel, hogy mindez csak az érintett kisebbségek jövő évi támogatásának terhére, egyfajta előlegként történhet meg.


A Képviselő-testület úgy döntött, hogy 10 millió forint értékben kezességet vállal a nehéz helyzetbe került Bárka Alapítvány hitelfelvételének érdekében. Ennek biztosítéka az alapítvány egyik ingatlana, amelyre jelzálog kerül bejegyzésre, az önkormányzat javára. A testület azért döntött a segítségnyújtás mellett, mert az alapítvány kiemelten közhasznú szervezetként évek óta felkarolja és segíti a városunkban lakó, fogyatékkal élő embereket, és ezzel példaértékű, egyben hiánypótló küldetést végez.
A képviselők megismerték és elfogadták városunk közoktatási intézményeinek beszámolóit.
(A határozatokat – a jegyzőkönyv elkészültét követően – természetesen feltesszük majd a honlapra.)
 

Twitter megosztás Google+ megosztás