2024. április 18.
Gördeszkások, bringások! Tiétek a pálya!

Néhány nap múlva avatjuk a Sportjátszóteret

2010. szeptember 1. szerda

2010. szeptember 10-én, 16 órakor ünnepélyesen megnyitjuk és átadjuk a Sportjátszóteret a Piactéren. Polgármesteri köszöntő is lesz, meg zene és büfé is, de a legfontosabbak a pályák, melyek között néhány egészen különleges is akad.

Található itt műfüves focipálya, streetball pálya, két kisebb focipálya, és ami a nagy attrakció: skate és bmx pálya katlanokkal, profi és kezdő elemekkel. Ezek hiánypótlóak, azokra, akik ezeket a sportágakat művelik, ritkán gondolnak a sportpályák megrendelői. Mindez ingyen használható, egészen addig, amíg sikerül a rongálásoktól megóvni a komplexumot. Ennek érdekében éjszakára a pályát bezárjuk, de a legfontosabb talán az, hogy mondannyian, akik használjuk a sportjátszóteret, vigyázzunk annak épségére, tisztaságára. Itt is közzétesszük a "használati utasítást", amelyet tábla formájában a pálya mellett is elhelyezünk.

GÖRDESZKA PÁLYA
HASZNÁLATI SZABÁLYOK
A pályát az veheti igénybe, aki az alábbi szabályokat magára nézve érvényesnek tekinti és betartja. A szabályok megszegése a pályáról való kitiltást eredményezheti.
1. A pályát mindenki csak a saját felelősségére, mások testi épségére való tekintettel használhatja. 14 év alatti gyermek a pályán csak felnőtt korú személy jelenlétében tartózkodhat.
2. Mindenki saját képességeinek megfelelően és rendeltetésszerűen használhatja a parkot, fokozottan figyelve a saját, és mások testi épségére is.
3. A pálya csak gördeszkával, görkorcsolyával és BMX kerékpárral használható. A kerékpárok használatakor a fémkilépőket le kell szerelni, vagy védővel kell ellátni. Bármilyen más kerekes eszköz (Roller, egyéb kerékpár) használata a pálya területén tilos!
4. Védőfelszerelés (Fej-, könyök-, csukló és térdvédő) használata kötelező. Szemüveg viselése csak szorító fejpánttal együtt engedélyezett.
5. A pálya felszíne vizes állapotban csúszik, ezért esőben, hóban a használata szigorúan tilos!
6. A pályán kizárólag a pályát használó sportolók tartózkodhatnak. A nézők az erre a célra kialakított ülőhelyeket vehetik igénybe. Kutyát vagy egyéb állatot a pálya területére behozni nem szabad.
7. A pályán szigorúan tilos a vandalizmus minden formája (Szemetelés, graffiti, tag-elés, matricázás), vagy bármilyen másokat sértő vagy veszélyeztető magatartás. Tilos továbbá alkohol vagy drog hatása alatt a pályát használni. Ezen pont megszegése, a pályáról való azonnali és végleges kizárást vonja maga után!
8. A pálya csak akkor használható, ha azon legalább 2 személy jelen van, egyszerre pedig legfeljebb 15 személy használhatja.
9. A pályán más elemeket, ugratókat vagy tárgyakat elhelyezni tilos!
10. Az üzemeltető (Dunaharaszti Önkormányzat) semmilyen felelősséget nem vállal a gördeszka pálya használata által bekövetkezett sérülésekért vagy balesetekért.
11. A pálya használata előtt a használó köteles meggyőződni a pálya épségéről. Amennyiben bármilyen állapotváltozást tapasztal, arról köteles értesíteni az üzemeltetőt, és a hibára felhívni a többi sportoló figyelmét is. Csak ép pályán szabad sportolni!
A pálya üzemeltetője: Dunaharaszti Önkormányzat / Telefon: 06 24 504-412
Nyitvatartás: Május 1. – Augusztus 31. 8.00-21.00
Szeptember 1. – Április 30. 8.00-19.00
Baleset esetén a legközelebbi ügyelet: Dunaharaszti, Damjanich u.
Mentők: 104, Központi segélyhívó: 112,
Sérülésmentes és örömteli sportolást kívánunk!

Végezetül egy kis biztatás:

Twitter megosztás Google+ megosztás