2024. április 25.
Hétfőn kezdődik a munka

Megszűnnek a kátyúk az aluljáróban

2010. július 15. csütörtök

A város közlekedésének neuralgikus pontja a vasúti aluljáró, amelyben az elmúlt hónapok esőzései súlyos károkat okoztak, a városban közlekedők nagy bosszúságára. Most végre elérkezett az idő, hogy megoldjuk ezt a problémát is. (Képünk a békebeli időszakban ábrázolja a haraszti vasútállomást, amikor még nem kellett az aszfaltút és az aluljáró miatt bosszankodni).

A vasúti aluljáró esetében a problémát az jelenti, hogy az út a Magyar Állam tulajdonában (a Magyar Közút Zrt. vagyonkezelésében) van, a felépítmény pedig a MÁV Zrt.-hez tartozik. Hosszú tárgyalásokat folytattunk annak érdekében, hogy az aluljárót közösen rendbe hozzuk. A két cég azonban nyilvánvalóvá tette, hogy nincsenek anyagi eszközei a munkálatok finanszírozására. Ekkor úgy döntöttünk, hogy a rekonstrukciót akár egyedül is elvégezzük, hiszen ez legfőképpen az itt élők érdeke. Az utóbbi időszak esőzései különösen élesen mutattak rá a problémára, hiszen a talajvíz újra és újra kátyússá tette az általunk toldozgatott-foltozgatott útpályát.
A helyzet tarthatatlanná vált, és ezt az állami cégek is felismerték végre. Hozzájárultak tehát ahhoz, hogy Dunaharaszti városa a saját beruházásában, saját erejére támaszkodva megoldja a problémát. Mostanra csökkent annyit a talajvíz szintje, hogy a munkálatokat meg lehet kezdeni. Július 19-én, hétfőn az aluljárót lezárjuk a közúti forgalom elől (a gyalogosok és a kerékpárosok tovább közlekedhetnek). Ez az állapot kb. egy hétig fog tartani, reményeink szerint utána megindulhat a forgalom. Az útpálya rekonstrukciója során elvezetjük a talajvizet, így a kátyúsodás megszűnik. Nagyobb zivatarok, felhőszakadások esetén persze – fekvéséből adódóan – feltelhet vízzel az aluljáró, de ennek elszivárgása után már nem fognak jelentkezni a korábbi problémák.
Az autóval közlekedők a szomszédos átkelők felé tudnak kerülni.

A helyi buszjáratok közlekedéséről az alábbiakban közöljük a Weekendbus Zrt. tájékoztatóját:

Tisztelt Utasaink!


2010. július 19-től a dunaharaszti vasútállomás alatt húzódó közúti aluljárót rekonstrukciós munkálatok miatt lezárják a forgalom elől. Emiatt július 19-én, hétfőn üzemkezdettől várhatóan három héten át autóbuszjárataink módosított útvonalon közlekednek.
A Tesco áruháztól Dunaharaszti külső HÉV állomásig, a Némedi úton át közlekedő valamennyi járatunk a Kodály utcai megállóhely után letér a Némedi útról, majd az iskolajáratok útvonalán, a Bezerédj lakóparkon át közlekedik, érintve az itt található megállóhelyeket. A buszok a vasúti átjáró után a Móricz Zs. utcán át közlekednek, majd a Vasútállomás megállóhelyen térnek vissza eredeti útvonalukra.
A HÉV állomástól a Tesco áruházig, a Némedi úton át közlekedő járataink ugyanezen az útvonalon kerülik el a lezárt útszakaszt. Az autóbuszok a Vasútállomás megállóhelyen jobbra, a Móricz Zsigmond utcában állnak meg.
A módosított útvonalon mindkét irányban kimarad a Szt. László utca (Andrássy úti kereszteződés) megállóhely. Helyette a Vasútállomás, a Kodály Z. u., vagy a Munkácsy u., Andrássy u. megállóhely használatát javasoljuk.
Várhatóan 2010. július 21-től a Fő út felújítása is elkezdődik, ami tovább növeli járataink menetidejét, ezért autóbuszaink csatlakozása Dunaharaszti külsőnél a helyiérdekű vonatokhoz csúcsidőben nem garantált.
A munkálatok idején tapasztalt kényelmetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük. Járataink közlekedésével kapcsolatos további információ a forgalmi iroda elérhetőségein kérhető.
 
Dunaharaszti Forgalmi Iroda
Dunaharaszti, Fő út 78.
0624 656-266
weekendbus@pr.hu
 

Twitter megosztás Google+ megosztás