2024. március 28.
Hatalmas siker a tenisz szentélyében

Arn Gréta már a legjobb 32 között Wimbledonban!

2010. június 25. péntek

Városunk büszkesége, Arn Gréta két szettben legyőzte szerdán az ausztrál Alicia Molikot a wimbledoni teniszbajnokság második fordulójában, ezzel bejutott a 32 közé.

A nyitókörben a 34. helyen kiemelt ukrán Katerina Bondarenkót bravúrral búcsúztató dunaharaszti játékos a küzdelmes első szett végén, 6:5-nél használta ki harmadik bréklabdáját, és 49 perc alatt hozta a játszmát.

A folytatásban a 31 éves és a világranglistán 136. Arn rögtön elvesztette adogatását, amelyet viszont hamarosan visszavett, és 0:2-ről 3:2-re fordított. A rangsorban jelenleg 97., de korábban a 8. helyen is állt Molik nem találta az ellenszert a magyar remek szerváira, aki 5:4-es vezetésénél második meccslabdáját értékesítette, és 1 óra 38 perc alatt besöpörte a győzelmet.

Arn pályafutása során először jutott be egy Grand Slam-torna harmadik fordulójába. A következő körben a 11. helyen kiemelt francia Marion Bartoli vár rá.

Eredmény:
női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Arn-Molik (ausztrál) 7:5, 6:4

Arn Gréta a legjobb 32 között ugyan később vereséget szenvedett Marion Bartolitól, de szereplése így is csodálatos - a szerk.

Twitter megosztás Google+ megosztás