2024. április 20.
Átadták a kitüntető díjakat

A köszönet percei

2010. június 8. kedd

A József Attila Művelődési Házban, a közalkalmazottak tiszteletére tartott ünnepségen köszönte meg a város önzetlen munkáját azoknak, akik hosszú évek óta szolgálják a közösséget.

Az alábbiakban dr. Szalay László polgármester köszöntőjét olvashatják, lentebb megtekinthetik az ünnepségről készült galériánkat.


Tisztelt Hölgyeim és Uraim!


Nagy örömömre szolgál, hogy ismét ilyen körben ünnepelhetünk együtt Önökkel, akik nevelik, oktatják, művelik és gyógyítják embertársaikat vagy közvetlenül segédkeznek ezekben a feladatokban.
Önök egész évben másokat szolgálnak, másokért élnek és meggyőződésem, hogy ezt elhivatottságból teszik, hiszen ezt a munkát ilyen színvonalon nem lehetne másként elvégezni.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Úgy gondolom, hogy az emberi létnek fontos része az önbecsülés, hogy érezzük és tudjuk is azt, hogy amit minden egyes percben, a hét minden napján teszünk, az fontos dolog. És ha ez az út, amelyen nap mint nap haladunk, nehéz és küzdelmes is, esetleg helyenként kudarcokkal szegélyezett, mégis értelmet nyert, ha látjuk azoknak az embereknek a szemét, akik meggyógyultak, akiken segítettünk, vagy akik később sikerrel alkalmazzák azt a tudást, amit mi osztottunk meg velük.
De nem csak az önbecsülés számít, hanem számít az is, hogy mások megbecsüljenek minket és ennek a megbecsülésnek, vagy fogalmazhatnék úgy is, hogy a tiszteletnek hangot is adjanak, akár egy meleg kézfogással, vagy egy baráti vállveregetéssel, mert bár lélekben tudjuk, jó az út, amin járunk, mégis kár tagadni, jól esik esetenként a biztatás is.

A mai nap ünnep és ez az ünnep számunkra azt jelenti, hogy mi – a többiek – nagyra becsüljük Önöket.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Nagyon büszke vagyok, hogy egy olyan város polgármestere – és egy olyan képviselő-testület tagja – lehetek, amely évről évre megteheti és meg is teszi, hogy anyagiakban is elismeri az Önök munkáját. Ezzel együtt szeretnék mindenkinek köszönetet mondani az éves munkájáért.



 

Twitter megosztás Google+ megosztás