2024. április 20.
Dr. Szalay László polgármester újévi köszöntője

Erőt és reményt adhat nekünk az összefogás

2010. január 12. kedd

Tisztelettel köszöntöm Önöket az önkormányzat képviselő-testülete és a polgármesteri hivatal nevében! Immár hagyománnyá vált, hogy a polgármester minden évben a helyi médiumok segítségével kíván Önöknek boldog új esztendőt. Most is szívesen élek ezzel a lehetőséggel. Búcsúzunk a 2009. évtől, ami sok szempontból nehéz év volt, mondhatjuk, hogy a válság éve, sok dunaharaszti ember élete vált nehézzé, és sokan kerültek azt megközelítő helyzetbe.

Jelen helyzetben a városvezetésnek, az önkormányzatnak és jómagamnak is nagy felelőssége van abban, hogy megtaláljuk a megoldást arra, hogy a rászorulókon segítsünk. Ez az elv vezérel elsősorban minket, és ez az, amiből nem engedhetünk. De nagy a felelőssége nem csupán a városnak, de az egyéneknek is.  Ezért örültem, amikor azt láttam, hogy magánszemélyek, civil szervezetek, egyházak, vagy más közösségek önzetlenül segítenek embertársaiknak, próbálják széppé tenni az elesettek számára a karácsonyi ünnepet, megajándékozni a magányos, idős embereket, vagy a nehéz sorsú gyermekeket.  Köszönet érte!

Az előző év sikeresnek mondható a város számára. Nagyon sok célkitűzésünket sikerült elérnünk, megint építettünk utcákat és felújítottuk, bővítettük a bölcsődénket, az egyik óvodánkat és általános iskolánkat, valamint több, mint egymilliárd forint pályázati pénzt sikerült a városunkba hozni.

Néhány napja az utcaavató ünnepségen többen megköszönték ezeket az eredményeket. Azt mondom most is, amit akkor. Bár jólesik az elismerés, köszönet mégsem illet bennünket, hiszen nekünk ez a dolgunk, Önöknek pedig a jogos igényük. A ligeti városrészt sikerült felzárkóztatnunk Dunaharaszti többi negyedéhez, és az utak építése továbbra is elsőbbséget élvez, ezt az idei évben is folytatni fogjuk.

Tudjuk, milyen volt az előző év, de nem tudhatjuk biztosan, mit hoz a következő. A feladatokkal tisztában vagyunk, az eredményeket még csak sejthetjük.
Tudjuk, hogy változások előtt állunk, tudjuk, hogy tovább kell építenünk az útjainkat és tudjuk, hogy meg fog újulni a városközpont és az idei évet már egy újraöltöztetett Dunaharaszti fogja búcsúztatni.
Tudjuk, hogy a sötétség nem létezhet a fény nélkül. A nehézségek nem tarthatnak örökké. De ezért nekünk magunknak is tennünk kell, vegyük észre a jót, vegyük észre a lehetőségeket. És vegyük észre egymást is!
Tudom, hogy sokkal több köt minket, haraszti embereket össze, mint ami elválaszt.
Ezek adhatnak erőt és reményt nekünk a következő évre.
Kívánok Önöknek egészséget, sikereket, és boldog új évet !

 

Twitter megosztás Google+ megosztás